Scroll Top

Општина Зубин Поток на сајму туризма

opstina-zubin-potok-na-sajmu-turizma
Сличне теме

Међународни сајaм туризма у Београду, у оквиру штанда Канцеларије за Косово и Метохију, своје туристичке и привредне потенцијале представила је и општина Зубин Поток

Надалеко чувени спој језера Газиводе и планине Мокре Горе и даље су главна атракција овог краја, последњих година појачани и додатним атракцијама, које уједно постају и главне, као што је Via Ferrata Berim и могућност за спортове на води, не само на језеру већ и на реци Ибар. Општина Зубин Поток домаћин је такмичења у рафтингу, међународних и домаћих, са таквом стазом и могућностима које она пружа као једна од три у свету такве врсте, што је још једна атракција, поготову за љубитеље спорта.
Овакве могућности за активни одмор последњих година привлачиле су подједнако и млађе и старије туристе, из земље и региона, па у том правцу општина Зубин Поток заснива своју туристичку понуду и за наредни период.
Поред тога, незаобилазни део туристичке понуде су и многобројне цркве и манастири Дубоки Поток и Црна Река и друга културно-историјска наслеђа, стари занати, производња органске хране, лов и риболов, гастрономија.
Овогодишње представљање општина са Косова и Метохије одвијало се под слоганом “Доживи Косово и Метохију”. И заиста, морате доћи и видети шта све оно нуди, морате проћи путевима историје, традидиције, живота. Нека вас тај пут доведе и у општину Зубин Поток. Застаните и заљубите се у њену природу, обичаје, традицију и пронађите инспирацију за нешто ново у вашем животу!
Куд Мокра Гора је и ове године традиционално узела учешће на сајму! А наши играчи су се представили кореографијама “Игре из Лесковца” и сценским приказом кореографије Јелене Велимировић “Косовско поморавље”!
“Ово је већ трећа година како је наш Kуд уз општину Зубин Поток посетио сајам туризма у Београду. Наш куд се представио са  две кореографије. Као и увек било нам је задовољство да можемо да представимо културу и обичаје Зубиног Потока.
Надам се да ћемо и у будуће бити почаствовани да будемо позвани на сајам туризма, а овим путем би хтела да се захвалим и нашој општини што је омогућила ово. “ -играчица куда Милица Орловић.
Аутор: М.Перовић
Фото: КУД Зубин Поток

Додај коментар: