Scroll Top

Oркестар Опере Српског народног позоришта први пут на Охридском фестивалу

orkestar-opere-srpskog-narodnog-pozor
Сличне теме

Оркестар Опере Српског народног позоришта (СНП) из Новог Сада, уз сопран Марију Јелић, наступиће 19. јула на престижном 62. македонском фестивалу “Охридско лето”, саопштено је у понедељак.

Првим наступом Опере СНП-а на том фестивалу дириговаће маестро Луис Горелик из Аргентине, а солисткиња Марија Јелић истиче да јој је велико задовољство што има прилику да након две године, када је певала на отварању фестивала, поново наступи на „Охридском лету“.

„Извешћу циклус песама Бенџамина Бритна ‘Лес Иллуминатионс’ који је јако захтеван технички и интерпретативно и до сад није извођен на фестивалу. Песме су веома контрастне али пре свега емотивне и прате осећања француског песника Артура Римбода“, казала је Јелић.

Како ниједан ансамбла Опере Српског народног позоришта није раније наступао на „Охридском лету“, управник СНП-а Александар Станков истиче да ће то бити „својеврсни доживљај за публику тог фестивала“.

Марија Јелић једна од најистакнутијих српских оперских звезда, а у претходној години наступала је са Пласидом Домингом, Елином Гаранчом, Хозеом Куром, одржала је солистички концерт у Карнеги холу, дебитовала је са улогом Аиде у Српском народном позоришту.

Диригент Луис Горелик био је шеф-диригента Филхамонијског оркестра Мендозе, стални диригент симфонијског оркестра у Хаифи у Изралеу, након чега је позван да диригује Израелском филхармонијом.

Био је шеф-диригент Камерног оркестра „Ашдод“, Симфонијског оркестра у Консепсиону у Чилеу, Симфонијског оркестра у Салти, потом шеф-диригент Аргентинског националног оркестра до 2018, а тренутно је, већ 13. сезону, музички директор Симфонијског оркестра „Ентре Риос“.

Фото: Википедија

Додај коментар: