Scroll Top

САРАДЊА СА ПОЗОРИШТЕМ “ЛА МАМА

saradna-sa-pozorishtem-la-mama
Сличне теме

У склопу овогодишњег програма “Нишвил џез театра”, који ће се одржати од 5. до 14. августа, публици фестивала ће се на различитим локацијама у Нишу (Амфитеатар на кеју, Салон 77) представити 17 позоришних представа из Француске, Швајцарске, Бугарске, Хрватске, Македоније, Сједињених Америчких Држава и Србије.

Уметничка директорка “Нишвил џез театра” Маја Митић посебно истиче представу “Балкан бордело”, чувеног њујоршког позоришта “Ла мама”, коју изводе у копродукцији са Атељеом 212, “Кендре мултимедија” и Мy Балканс, у којој игра и Светозар Цветковић. Представа ће бити изведена 8. августа у Амфитеатру поред Нишаве. Иначе, фестивал отвара представа “Ватраљ” Мимарт театра из Београда. По традицији, отварању претходи парада учесника од Џез музеја, преко Моста до Амфитеатра.

– После успешне премијере у Њујорку и сјајне критике у “Њујорк тајмсу” – “Балкан бордело” ће на Балканској турнеји која обухвата Црну Гору, Македонију, Албанију – премијеру имати управо у Нишу, истиче директорка и додаје да је основна идеја, када је реч о селекцији, да све трупе негују савремени позоришни израз и посвећене су активном односу према времену у којем живимо.

Међу учесницима овогодишњег “Нишвил џез театра” је и нишка трупа “Контра театар”, која је настала управо инспирисана овим фестивалом. У склопу пратећих програма, традиционално ће бити организована предавања, трибине и радионице.

Фото: Промо

Додај коментар: