Scroll Top

Отворена изложба “Век Борбе” у Ћуприји

otvorena-izlozba-vek-borbe-u-cupriji
Сличне теме

Борбина путујућа изложба ,,Век Борбе”, данас, 8. марта отворена је у Народном музеју ,,Хореум Марги – Равно” у Ћуприји

Изложба је дефинисана у 15 целина које чине фотографије из богате фотодокументације куће Борба, која описује историјат једне медијске куће.

Екипа Борбе, на челу са директором Андријом Јоргићем, дошла је на свечано отварање изложбе коју је приредила млада ауторка и новинарка часописа, Милица Драшковић.

Том приликом, потписан је и Споразум о пословној сарадњи између часописа Борба и Музеја ,,Хореум Марги – Равно”, који поред свега што нуди, отвара и многе могућности сарадње у циљу ширења и децентрализовања културе.

– Веома ми је драго што ће управо ова изложба отворити нову излагачку сезону у нашој галерији Музеја. Срећан сам што ће наши суграђани имати прилику да виде и другачији садражај, попут ове изложбе- наводи директор Народног музеја Ћуприје Новак Новаковић. Добродошлицу члановима редакције Борба пожелео је и Владимир Васиљевиђ, заменик председника општине Ћуприја.

– Првенствено желим добродошлицу целој екипи, а потом и да похвалим изложбу, коју умало да пропустим, због чега бих се веома покајао. Срећом, ту сам и могу да посведочим овом дивном догађају, навео је заменик председника општине Ћуприја, Владимир Васиљевић, који је
својим присуством уприличио свечано отварање.

Овом приликом обратио се и директор Борбе, Андрија Јоргић, који је истакао колико је поносан на своје младе сараднике, који пуни ентузијазма организују догађаје и воде своју борбу за културу.

– Овде смо пре свега у својству пријатеља, а када сте окружени пријатељима успех је загарантован. Срећан сам што смо успели да мотивишемо младе снаге да пишу о темама које живот значе, култури, традицији и старим занатима. Протекла година нам је била кључна јер смо
у њој добили бројна признања. Данас, на овај симболичан датум, организујемо и отварамо изложбу у Ћуприји и радујемо се следећем доласку, већ у јуну месецу када ћемо спровести нашу познату акцију – поделу часописа грађанима, најавио је Јоргић.

Аутор изложбе Милица Драшковић, спровела је присутне кроз временски тунел звани ,,Век Борбе”, и програсила изложбу отвореном.

Након свечаног отварања, екипа је посетила Манастир Раваница, кроз чији историјат их је спровео директор Музеја Новак Новаковић.

Фото: Приватна архива

Додај коментар: