Scroll Top

ОВАЦИЈЕ ЗА ПРЕМИЈЕРУ ПЛЕСНЕ ПРЕДСТАВЕ ,,ГРАНД ХОТЕЛ“

ovatsije-za-premijeru-plesne-predstav
Сличне теме

Дуготрајним аплузом и овацијама публика је поздравила премијерно изведену плесну представу Гранд Хотел која је 1. априла изведена на Великој сцени Мадленианум у кореографији Александра Илића и режији Александра Николића. Прва реприза је на репертоару у петак 16. априла од 19 часова.

Представу су маестрално одиграли главни протагонисти Мојца Мајцен, Огњен Вучинић, Бранко Митровић и Јакша Филиповић, уз подршку асмабла Плесног театра Госпође коју чине: Неда Кецман, Мира Иванчевић, Венса Стипишић, Катарина Стојков Слијепчевић, Марина Мараш, Милица Безмаревић и Биљана Кнежевић.

Поред познатог ауторског двојца Илић – Николић, музику је компоновала Ана Крстајић, сценографију је урадио Жорж Драушник уз асистенцију Тање Жиропрађе а костим Александра Каровић.

Пројекат је копродукција Опере и театра Мадленианум и Удружења професионалних балетских играча, кореографа и балетских педагога Србије, а подржали су га Министарство културе и информисања Републике Србије, Министарство културе Словеније, Амбасада Републике Словеније у Београду, Фестивал Велење, Местна Обчина Цеље, Јавни склад републике Словеније за културне дејавности и Институт за уметничку игру.

Фотографија Зоран Шкрбић

Додај коментар: