Scroll Top

Панел дискусија „Прича о родитељству: емоционално путовање и изазови раног родитељства“

panel-diskusija-prica-o-roditeljstvu-emocionalno-putovanje-i-izazovi-ranog-roditeljstva
Сличне теме

У првим годинама родитељства, многи родитељи се суочавају са различитим емоционалним и психолошким изазовима. Мајке и очеви различито доживљавају транзицију у родитељству, адаптирајући се на нове улоге и ритам живота

Мајчинство често носи са собом различите промене у емоционалном, психолошком, социолошком, па и професионалном сегменту, те је веома важно за жене да науче како да се носе за новим и измењеним улогама без стреса.

Са друге стране, улога очева је посебно важна у подршци прилагођавању на нови живот са бебом, учествујући у бризи за дете и очувању здравих партнерских односа. Осим тога, ефикасна комуникација између партнера је од суштинског значаја не само за успешно обављање нове родитељске улоге, већ и за очување партнерских односа.

Постављање реалних очекивања и успостављање равнотеже у родитељству и партнерским односима, захтева преданост оба партнера, али и отворену комуникацију и разговор.

Како би се унапредили односи, решиле одређене дилеме родитељства и подстакла комуникација, будуће маме и тате, као и они који су постали родитељи, ће имати прилику да са стручњацима „причају о родитељству“ у суботу, 3. фебруара са почетком у 11 часова у Дорћол Платз-у.

На панелу ће говорити:

 Сенка Симоновић психолог и дечији психотерапеут, која ће обрадити тему емоционалних изазова са којим се суочавају мајке,

 Миша Стојиљковић, новинар, психолог и аутор емисије и подкаста „Тата ти си луд“ ће представити изазове родитељства из мушког/очинског угла

 Јована Ружичић, психолог, оснивачица и директорка “Центра за маме”, ће више говорити о комуникацији и партнерству након доласка бебе.

Модератор догађаја је Долорес Милошев Ердег, која ће својим искуством у вођењу подкаста на тему родитељства додатно обогатити догађај.

Сви заинтересовани се могу пријавити путем линка – ЛИНК

Фото: pexels

Додај коментар: