Scroll Top

Пемијера представе “Принцеза Снежана и десет патуљака”

pemijera-predstave-princeza-snezana-i-deset-patuljaka
Сличне теме
Дом културе „Грачаница, Народно позориште „Приштина“ и Факултет уметности у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици  позивају све на премијеру представе „Принцеза Снежана и десет патуљака“ у режији Игора Дамњановића која ће се одиграти у уторак 28. фебруара 2023.  у 12:00 часова.
Реч редитеља
Представа „Принцеза Снежана и 10 патуљака“ је реализована у копродукцији Народног позоришта , Факултета уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици и Дома културе „Грачаница”. У представи играју студенти Глуме овог факултета, а ауторски тим (сценски говор, сценски покрет,) чине професори факултета. Сматрам да овакав модел сарадње отвара нове могућности у ширењу наше културе широм Косова и Метохије. „Од позоришта нема лепше ништа“…“ У позоришту је све ко бајаги, иако је понекад стварније од живота“…
Ово су само неке од реплика у предивном позоришном комаду „Принцеза Снежана и 10 патуљака“ Бранислава Милићевића (Бранко Коцкица). Овај комад, кроз познату бајку о Снежани и 7 патуљака, упознаје публику (децу) са магијом стварања позоришне представе. Публика у овој представи први пут „залази иза кулиса“ и упознаје се са основним позоришним терминима: декор, костими, реквизита, музика, ефекти… и упознаје разлику између трагедије и комедије, а све то кроз интеракцију са глумцима. Деца током представе имају прилику да заједно са глумцима глуме у појединим сценама и на тај начин директно учествују у позоришној магији. Како радња представе одмиче, тако представа добија прави драмски ток и озбиљност драмске радње.
Фото: Промо

Додај коментар: