Scroll Top

Трећа сезона циклуса концерата „Музиком кроз музеј” концерт „Јени Линд – Шведски славуј”

treca-sezona-ciklusa-koncerata-muzikom-kroz-muzej-koncert-jeni-lind-svedski-slavuj
Сличне теме
Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” позивају све заинтересоване да у петак 3. марта у 19 часова присуствују концерту под називом „Јени Линд – Шведски славуј”, десетом концерту у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.
На концерту ће сопран Љиљане Миловановић Јовановић уз клавирску пратњу Миливоја Вељића извести програм посвећен Јени Линд, једној од најпознатијих сопрана 19. века.

 

Музички програм ће употпунити музиколошкиња Ана Ћирица, која ће током концерта говорити о животу и стваралаштву славне оперске диве Јени Линд, која је својом магичношћу и интерконтиненталним успехом стекла надимак „Шведски славуј” и била инспирација многих славним композиторима свога доба.
Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.
На програму су композиције Чарлса Гроуба, Карл Марије фон Вебера, Јохана Фредрика Бервалда, Рикарда Линтера, Винћенца Белинија, Јени Линд и Ђузепеа Вердија, а поред њих, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и композиција изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.
Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858- 1296.
Резервације се примају сваког радног дана у периоду од 9 до 15 часова.
Цена карте износи 250 РСД.
 Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на јутјуб каналу Историјског музеја Србије већ у суботу 4. марта.
Такође, на јутјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и снимци свих претходних концерата циклуса „Музиком кроз музеј”.
Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.
Недавно је из штампе изашла интерактивна монографија „Музиком кроз музеј”, која путем QR кодова пружа могућност читаоцима да уживају у концертима из прве две сезоне циклуса.

Додај коментар: