Scroll Top

44. Међународни сајaм туризма у Београду

44-medjunarodni-sajam-turizma-u-beogradu
Сличне теме
Туристичка организација града Сомбора у сарадњи са туристичком организацијом Војводине учествовала је на 44. Међународном сајму туризма у Београду у периоду од 23. до 26. фебруара 2023. године. На заједничком штанду Туристичке организације Војводине, представиле су се туристичке организације општина Ковин, Беле Цркве, Бечеја, Бача, Бачке Паланке, Бачке Тополе, Оџака, Старе Пазове, Житишта, Нове Црње, Бачког Петровца, Ирига, као и града Сомбора и Сремске Митровице.
Према званичним подацима Републичког завода за статистику АП Војводину је у 2022. години посетило 353.834 домаћих туриста, што је за 24,8% више него у 2021. години. Посетиоци сајма су имали прилику да прошетају Сомбором и његовом околином у виртуелној шетњи са ВР наочарама, а представили смо и понуду Специјалног резервата природе „Горње Подунавље“, смештајну понуду, понуду винског туризма, културног, гастрономску понуду везану за салаше, ресторане, произвођаче паприке, меда, крафт пива, стапарског ћилима, као и понуду сувенира нашег града.
У петак 24.02. је организовано предавање поводом представљања нове финансијске услуге која ће омогућити безготовинску наплату смештаја и од стране физичких лица који су регистровани као пражаоци услуге смештаја. Друго по агенди је било предавање везано за концепт и циљеве одрживог развоја туризма. Предавач је била др Brooke Hansen професорка на Универзитету Јужна Каролина, која је учесница пројекта везаног за Сомбор као пилот подручје одрживог туризма.
Организатори предавања су: Генерални секретеријат Владе, Министарство туризма и омладине, ТОС, Народна банка Србије и Програм Уједињених нација за развој (UNDP).
Фото: Туристичка организација града Сомбора

Додај коментар: