Scroll Top

ПЛУЋА

plu-a
Сличне теме

Опера и театар Мадленианум у копродукцији са агенцијом Марадор доноси овог пролећа позоришној публици духовиту и нежну причу о двоје урбаних високообразованих људи која носи назив ПЛУЋА. Ова дуодрама енглеског аутора Данкана Мекмилана дише истином у којој савремени гледалац неће моћи да се не препозна у скоро сваком сегменту збивања због невероватне свежине коју подразумева дело написано пре десетак година. Драма ПЛУЋА изразито савременим језиком говори о двоје паметних људи који су пред испитом решавања исконских људских потреба док их питања каријере, екологије, технологије и самореализације збуњују и заустављају да заправо живе пуним плућима и онако како им срце говори. Комад ПЛУЋА враћа нас томе да је суштина и данашњег човека да воли и да кроз љубав траје.

Редитељ и преводилац драме ИВАН ВУКОВИЋ који се до сада остварио кроз многа успешна позоришна дела у Београду и Србији одлучио се за двоје глумаца који су у пуној раскоши и зрелости својих каријера, што су посведочили како огромним бројем улога, тако и изузетно битним наградама којима су овенчани. Публика ће кроз комад ПЛУЋА на сцени уживати у креацијама СУЗАНЕ ЛУКИЋ и ГОРАНА ЈЕВТИЋА. Њихова изузетна несвакидашња компатибилност се нарочито осликава у духу урбаности коју својом харизмом поседују обоје и у посебном дикцијском дару да на изглед свакодневни, чак улични, говор учине правом позоришном поезијом.

Иван Вуковић је у складу са комадом изабрао и изврсну младу даровиту екипу сарадника аутора, и то Ему Стојковић за сценографа, Ивану Младеновић за костимографа и Мирослава Радуловића за композитора.

Представу ПЛУЋА извело је до сада више од 40 позоришта широм света и редовно са великим успехом и бројним репризама. Немамо сумњу да ће београдска верзија овог камерног комада коју нуде Мадленианум и Марадор донети свежину коју ће наша публика обожавати и, почевши од 11. маја, дуго дисати са њом.

Фотограф Зоран Шкрбић

Додај коментар: