Scroll Top

ПРЕДСТАВА „МОЈ МУЖ“ ПЕДЕСЕТИ ПУТ

predstava-moj-muzh-pedeseti-put
Сличне теме

Изузетно гледана представа Мој муж, за коју се увек тражи карта више, настала по истоименој збирци прича Румене Бужаровске у режији Јоване Томић, у четвртак 28. Априла биће изведена педесети пут.

У представи која је имала премијеру 18. априла 2021. године на сцени Студио ЈДП, у присуству списатељице Румене Бужаровске, играју Јована Беловић и Сања Марковић. Драматург је Димитрије Коканов, костимограф Маја Мирковић, а композитор Лука Мејџор. Књигу Румене Бужаровске превела је Ирена Шентевска. Представа Мој муж до сада је гостовала на Интернационалном позоришном фестивалу МОТ у Скопљу, фестивалу „Охридско лето” у Охриду (Северна Македонија), београдском Белефу. На фестивалима у Бањалуци („Заплет 13“) и у Тополи (Фестивал дуодраме) освојила је награде за најбољу представу, а Јована Беловић и Сања Марковић су поделиле награде за најбоље глумице фестивала.

Годишње награде Југословенског драмског позоришта за представу Мој муж добили су Јована Томић за режију, Димитрије Коканов за драматизацију, а за низ улога које у представи тумаче, исту награду су понеле и Јована Беловић и Сања Марковић. Ове две глумице су, за улоге у истој представи, добитнице и награда ЈДП-а и Фондације ЈДП-а „Бранка и Млађа Веселиновић“ за најбоље глумачко остварење на сцени Југословенског драмског позоришта и Награде „Небојша Глоговац” за изузетну уметничку креацију младог глумца коју је Позориште заједно са Градом Београдом установило прошле године.

Представа Мој муж 7. и 8. маја учествује на Фестивалу малих сцена у Ријеци.

Фото: Ђорђе Томић

Додај коментар: