Scroll Top

Повећање броја ноћења домаћих туриста у Сомбору

povecanje-broja-nocenja-domacih-turista-u-somboru
Сличне теме

Значајно повећање броја ноћења домаћих туриста у августу 2023.год. у Сомбору

На основу званичних статистичких података које је објавио Завод за статистику Републике Србије за август 2023. године, на територији града Сомбора евидентиран је боравак 1364 домаћих туриста, који су користили услуге смештаја, што је повећање броја долазака за 115% у односу на претходни месец ове године, док је остварени број ноћења домаћих туриста у месецу августу био 6048, што представља повећање броја ноћења за 235%, у односу на јул 2023.

Забележен је долазак 937 туриста из иностранства, који су остварили укупно 3030 ноћења.

У односу на месец јул, број долазака странаца смањен је за 9%, али је остварени број њихових ноћења повећан за 3%.

У августу 2023. године, укупан број ноћења домаћих и страних туриста био је 9078, што је повећање у односу на исти месец претходне године за 38%.

Просечна дужина боравка туриста у Сомбору, у августу 2023. године је била нешто мања од 4 дана (3,95), док су се у 2022. години током месеца августа, туристи у просеку у нашем граду задржавали непуна 3 дана.

Физичка лица на територији града Сомбора континуирано категоришу смештајне објекте у домаћој радиности врсте апартман, соба и кућа, те је понуда смештајних објеката све богатија и разноврснија.

Сомбор, из године у годину, постаје атрактивнија и познатија туристичка дестинација.

Да би туристички промет био на вишем нивоу, и даље недостаје смештајни објекат капацитета за смештај већих туристичких група.

Фото: ТО Града Сомбора

Додај коментар: