Scroll Top

Познати финалисти најстаријег Фестивала поезије младих

poznati-finalisti-najstarijeg-festivala-poezije-mladih
Сличне теме

Жири 55. Фестивала поезије младих данас је завршио одабир финалиста, односно учесника овог Фестивала, а заседано је у саставу: песник Перо Зубац, председник, Снежана Николић и Горан Лабудовић Шарло, писац и члан УО Удружења књижевника Србије

Донета је одлука да се на Фестивал, који ће се крајем маја одржати у Врбасу, позову: Ема Чорбаџић из Мостара, Лазар Букумировић из Новог Сада, Дуња Вулић из Костолца, Тамара Пантовић из Београда, Фарук Шахат из Сарајева, Амар Личина из Новог Пазара, Раде Шупић из Лазаревца, Јана Андрић из Београда, Кристина Мркић из Подгорице, Јелена Шарковић из Новог Сада и Тања Малетић из Београда.

На овогодишњи Конкурс јавило се 84 песника до 27 година из Србије и региона са циклусом од десет песама. Фестивал додељује Прву награду која је штампање књиге победнику, другу и трећу награду које су новчане и награду ”Станко Симићевић”, која се додељује најмлађем финалисти. Такође, Фестивал додељује и откупну награду најбољем младом сликару у оквиру програма ”49. Палета младих”.

Подсетимо, прошлогодишњи победник Фестивала поезије младих била је Викторија Ћосић из Београда.

Додај коментар: