Scroll Top

ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦУ „ЗАЈЕЧАР“

pozorishni-festival-za-detsu-zajechar
Сличне теме

Последње такмичарске вечери 12. Позоришног фестивала за децу „ЗајеЧАР“ одиграна је представа „Капетан Џон Пиплфокс“ Крушевачког позоришта. Представа је рађена по мотивима песме Душка Радовића, а адаптацију и режију потписује Александар Пејаковић из Бањалуке. Радња комада дешава се у посластичарници „Лепојке из Хаване“ Један стари капетан, гусар Џон Пиплфокс је на заслуженом одмору, долази на своје омиљено место и посластичари праве представу за њега у којој се он подсећа својих догодовштина са путовања и борбе са седмоглавим чудовиштем. Најмлађа публика је одлично прихватила ову представу, нарочито сонгове којима обилује и више пута аплаудирала глумцима.

Глумица Јованка Андрић која тумачи једног од морнара истиче да је ово најновија премијера дечје представе Крушевачког позоришта и да јој је посебно драго што наступа у Зајечару. „Драго ми је да сада има баш доста позоришних фестивала за децу,они су раније били у неком запећку, мало се мање обраћала пажња на дечји репертоар али ето, осим на вашем гостујемо и на неким другим фестивалима тако да нам је то баш посебно задовољство. Сада први пут гостујемо са овом представом.“

Поред Јованке у представи играју: Небојша Вранић, Ема Петровић, Јелена Томић, Стеван Здравић, и Јелена Вукићевић.

Најбољу представу фестивала, најбољег глумца и најбољу глумицу изабраће трочлани жири у саставу: Ана Бретшнајдер, председник, Милош Танасковић, члан и Марија Станковић, члан.

Награде ће бити уручене у петак 13. маја у 19.00 часова, на сцени зајечарског позоришта. И ове године биће проглашена најбоља представа по избору публике која сваке вечери оцењује комаде од 1 до 10. У част награђених биће одиграна премијера представе зајечарског позоришта “Алиса на путу за Оз” по тексту и у режији Оливере Викторовић Ђурашковић.

Фото: Промо

Додај коментар: