Scroll Top

Представа ,,Магбет“ у оквиру Фестивала Град театар

predstava-magbet-u-okviru-festival
Сличне теме

У оквиру Фестивала „Град театар“ у Будви, синоћ је премијерно, пред пуним гледалиштем одиграна представа „Магбет“, по делу Вилијама Шекспира, у адаптацији и режији Никите Миливојевића.

Премијера представе „Магбет“ представља централни догађај фестивала у Будви. Публика је с нестрпљењем чекала премијеру, а о утисцима говоре вишеминутне овације којима је поздрављена целокупна екипа. „Магбет“ је на репертоару у Будви и 18. и 19. августа.

Представа је настала у копродукцији чак пет позоришта, Београдског драмског позоришта, Српског народног позоришта из Новог Сада, Новосадског позоришта Úјвидéки Сзíнхáз, ИТАКА Арт центром и Град театром Будва. У представи играју: Аница Петровић, Невена Неранџић, Маја Стојановић, Јелена Симић, Дејан Ђоновић, Бранислав Јерковић, Арпад Месарош, Марко Марковић, Милан Зарић, Соња Исаиловић, Понго Габор, Ивана Панчић.

Сценографију потписују Никита Миливојевић и Жељко Пишкорић, костимограф је Јелена Стокућа, композитор Димитрис Камаратос, а кореограф Амалија Бенет.

„Магбет“ ће београдску премијеру имати 29.9. у Београдском драмском позоришту, а новосадску у 21. 10. у Српском народном позоришту.

Фото: Драгана Удовичић

Додај коментар: