Scroll Top

ПРЕДСТАВЉЕН 19. БЕОГРАДСКИ ФЕСТИВАЛ ИГРЕ

predstavlen-19-beogradski-festival-igr
Сличне теме

Председник Скупштине Ивица Дачић данас је означио почетак 19. Београдског фестивала игре. Навео је да ће се поводом фестивал у Србији окупити велики број уметничких компанија и играча из 12 земаља са низом нових кореографских поставки, а као и ранијих година Фестивал ће бити обогаћен ревијом филмова, изложбама и радионицама.

– Поносни смо на Београдски фестивал игре и сваке године са великом радошћу дочекујемо наше госте из целог света, јер знамо да ће баш на овом фестивалу показати највише од своје креативности и уметничког дара, зато што и они добро знају да су очи светске публике упрте у Београд и његов фестивал”,навео је Дачић, а потом додао и да је Београдски фестивал уметничке игре постао “неодвојиви део не само наше културне сцене, већ и европског и светског уметничког простора. То је догађај од којег се очекује да постави нове трендове и представи нове продукције и ауторе.

Министарка културе Маја Гојковић најавила је да се фестивал одржава током марта и априла под слоганом “Верујемо у једну игру” а да је ове године проширен на Нови Сад и Панчево. Конференцији су присуствовали и заменик градоначелника Београда,а Горан Весић И оснивач фестивала Јаир Варди који ће као играч, кореограф И један од највећих визионара у области савремене игре и отворити 19. БФИл.

Вишедеценијски директор чувеног Центра Сузан Делал из Тел Авива и Департмана уметничке игре Рубин академије у Јерусалему, обратиће се кратком беседом београдској публици пре почетка представе трупе Лајнс балета из Сан Франциска у Опери Мадленианум, 16. марта у 20х.

Додај коментар: