Scroll Top

Премијера „Жене у животу једног мушкарца“

premijera-zhene-u-zhivotu-jednog-mushka
Сличне теме

НОВА ПРЕДСТАВА ЈЕЛЕНЕ ГОВЕДАРИЦЕ

У Академији 28 крајем септембра премијерно је изведена представа “Жена у животу једног мушкарца”, која је уједно 54. ауторски пројекат Јелене Говедарице.

Представа коју је извео ансамбл од 25 учесника осликава са­времени живот кроз причу о две пријатељице од раних шко­лских дана па све до старачког дома и мапира све важне тачке у животу свакога од нас. На шармантан начин, реалистично и искрено, дочаран је однос према љубави, пријатељству и послу, кроз најразличитије животне ситуације. Говедарица, поред тога што је потписала сценарио, кореографију и целокупну организацију, понела је и главну улогу Ленке, “сироте мале богаташице”, с искључивим и хировитим ставовима.

Драгана Вујић се овога пута нашла у улози Драгиње, која про­лази са Ленком све животне перипетије. Други пут као глумац опробао се и директор Борбе Андрија Јоргић, али овога пута у улози судије, који се суочава са специфичним случајем и први пут долази у ситуацију да избацује људе из суднице.

Музичке нумере које прате причу врло симболично казују о одређеном периоду који јунакиње проживљавају и кроз који су прошле, између осталог, Тамара Драгић у улози друге жене, Јасна Ђокић, која је извела свадбену песму, Оља Карлеуша, која је улогу матичарке заменила песмом “Мамин сине”.

Остале улоге играли су: Дејана Кљајић, Сања Ћулибрк, Гоца Ђорђевић, Сања Стојановић, Оливера Аџић, Милена Василев, Ивана Маленко, Љиљана Несковић Булатовић, Горана Гачић и Милош Белић.

Кроз исфингирани светски избор за мис, али и за матурско вече, публика је уживала и у моди, а балетски студио Адагио је перформансима маестрално допринео да на сцени оживе догађаји и дешавања из живота главних јунакиња.

Додај коментар: