Scroll Top

ПРЕМИНУО ВАЊА ЈАНКЕТИЋ, ЛЕГЕНДА ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА

preminuo-vana-janketi-legenda-zvezd
Сличне теме

Вања Јанкетић, дугогодишњи испицијент и омиљени сарадник глумаца и редитеља, преминуо је 3.априла у Београду у 72. години, након дуге и тешке болести са раком плућа.

Јанкетић је неколико деценија радио као инспицијент али и глумац- статиста у Југословенском драмском позоришту и Звездара театру.

У Звездари је одиграо око 1.800 представа Душана Ковачевића. Играо је у представама “Клаустрофобична комедија” 1987. и 2015, “Професионалац”, “Урнебесна трагедија”, “Генерална проба самоубиства”, “Доктор Шустер”, “Лари Томпсон – трагедија једне младости” и “Живот у тесним ципелама”.

Фото: printskrin/facebook

У стални радни однос у Југословенском драмском позоришту ступио је 1. јуна 1979, а пре тога наступао је у чувеној представи “Весели дани или Тарелкинова смрт” А. В. Сухово-Кобилина у режији Бранка Плеше. У том комаду који је померио театарске границе у нас из 1973. играли су Никола Симић, Мирјана Вукојчић и Миодраг Радовановић. У пензију је отишао 27. децембра 2013. Као инспицијент водио је око стотину, а статирао у четрдесетак представа.

“Својим посебним шармом, харизмом и духовитошћу је био недовојиви део Звездара театра. Много ће нам недостајати”, саопштили су из Звездаре.

Додај коментар: