Scroll Top

Пријатељство је изнад свега

prijateljstvo-je-iznad-svega-2
Сличне теме

Божићна посета десеточланој породици Ђурић

Самохраних мајки у Србији има много, а ми кроз Јованку видимо све остале мајке и на овај начин дајемо подршку

Пријатељство између десеточлане породице Ђурић из Лаћарка и Борбе траје већ неколико година, тачније од фебруара 2021, кад је наш часопис поводом 99 година постојања доделио Ђурићима специјално признање за најборбеније.

Посета и дружење с породицом Ђурић, самохраном мајком Јованком и њеном децом Цвијом, Милошем, Миланом, Немањом, Милицом, Стефаном, Михајлом, Огњеном и Урошем, постала је већ традиција, па су нас тако и ове године срдачно дочекали у свом дому у Лаћарку. Екипи Борбе придружиле су се и колеге из Арене спорт, који су овом приликом Ђурићима донели и вредне божићне и новогодишње поклоне у виду тренерки, лопти и мајица с обзиром на то да се већина чланова породице активно бави спортом.

– Поносан сам на моју екипу која долази овде годинама, као и на комплетну породицу Ђурић, која је за пример. Самохраних мајки у Србији има много, а ми кроз Јованку видимо све остале мајке и на овај начин дајемо подршку. Свако нека себе пронађе у томе и нека пошаље добру поруку. Увек се дружимо пред божићне празнике и ови пакетићи и поклони, које смо донели заједно с Ареном, нису њима приоритет, већ што смо дошли да се дружимо и мало причамо. За мене је најупечатљивији начин на који функционишу. Свако има свој кутак и задатак овде. Њих троје-четворо се опробало и у радним водама. Не чекају ништа да им падне с плафона и не моле никога за помоћ. Они су друштвеноодговорни, корисни и зарађују сами за живот и пуно ми је срце што сам данас с њима – истакао је Андрија Јоргић, директор “Борбе”.

Јованка Ђурић, жена која одише храброшћу и енергијом, истиче да јој је драго кад неко препозна колико су они једна борбена породица и да се и у тешким ситуацијама боре да сами обезбеде све што им треба. Свака помоћ је добродошла, али, како каже, пријатељство је изнад свега. Овом приликом захвалила је на посети, подршци и даровима, открила нам је и новогодишње жеље, али и то колико је важно да се деца баве спортом.

– У новој години, пре свега, желим здравље, што нам је најбитније. Када смо здрави, онда све можемо да остваримо. У породици преовладава мушки спорт. Њих две девојчице су се стопиле са седам дечака. Спорт је много битан за њихов развој и здравље. Кроз спорт науче да се боре и да у животу ништа није на тацни сервирано – рекла је Јованка.

У сложној породици Ђурић нема поделе на мушко и женско ни када су у питању кућни послови, а ни када је у питању спорт.

– Више смо за мушки спорт, него за женски. Цвија и ја смо тренирале џудо, ММА, фудбал и атлетику – открила је Милица Ђурић, док је најмлађи члан Урош истакао да му је узор Кристијано Роналдо. Екипу Борбе и Арене спорт Ђурићи су испратили с осмехом, уз обећање да ће посету узвратити првом приликом, а она ће бити већ наредног месеца, на обележавању Дана Борбе, где ће Јованка и њена деца бити специјални гости.

Фото: Арена спорт/Борба

Додај коментар: