Scroll Top

ПРОГРАМ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЗРЕЊАНИНА ДО 6. АПРИЛА 2022.

program-kulturnog-tsentra-zrenanina-d
Сличне теме

У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ЗРЕЊАНИНА

КОМЕДИЈА – „КЕРОВИ“

Петак, 1. април – 20 часова

Карте у продаји на билетарници КЦЗР

  • У Културном центру Зрењанина у петак, 1. априла биће изведена позоришна представа „Керови“. Ову урнебесну комедију о љубави, пријатељству, освети и насиљу  посматрануиз угла пса паралелно описујући и људску нарав режирао је Ерол Кадић.  У одличној глуми ликове паса  оживели су Александар Срећковић Кубура и Срђан Тимаров.
  •  Карте се продају на билетраници Културног центра Зрењанина радним данима од 10 до 12 и од 18 до 20 часова по цени од 1000 динара.
  •  Информације о продаји карата: 023/566-712.

БИОСКОП  КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЗРЕЊАНИНА

– Субота, 2, април – домаћи филм „Пролећна песма“

У суботу, 2. априла у биоскопу Културног центра Зрењанина приказује се домаћа филмска драма „Пролећна песма“(Србија, 2021, 72′) која је премијерно приказана на прошлогодишњем ФЕСТ-у. Филм је режирала Наталија Аврамовић која је уједно и сценаристикиња овог дугометражног филма заједно са Љубинком Стојановић. Улоге тумаче: Михаела Стаменковић, Иван Ђорђевић Џуди, Ђорђе Ђоковић, Милан Колак, Светозар Цветковић, Даница Максимовић, и други. Пројекција је од 20 часова.

Карте се продају на билетарници Културног центра сваког радног дана од 10 до 12 и од 18 до 20 часова и пре почетка пројекције по цени од 250 динара.

Приказ филма

“Петра је млада редитељка, самохрана мајка, која покушава да нормализује свој живот после развода. Спрема се да сними филм о песникињи Десанки Максимовиц́. Очева смрт узбурка у њој осећања којих није била свесна. Бива позвана на прославу 15 година матуре у родном граду и венчање најбоље пријатељице на Ади Бојани. Упознаје Вука и њен живот постаје емоционално-сексуални ролеркостер, ослобођен бола, спреман да рашири крила.”

Награде- основне информације:

“Главна глумица Михаела Стаменковић награђена је признањем “Мира Ступица” на фестивалу у Сопоту, освојила је награду за најбољу женску улогу на фестивалу женског филма Cinema d’iDEA  у Риму, а редитељка Наталија Аврамовић и косценаристкиња филма Љубинка Стојановић овенчане су Трећом наградом за сценарио на 45. Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи, као и признањима новинарског жирија и критике.“

БИОСКОПСКИ МАТИНЕ

Дечји анимирани филм « Школа магичних животиња»

Недеља, 3. април

Дечји филм „Школа магиучних животиња“/ The School of magical animals приказује се у недељу, 3. априла у оквиру филмског матинеа Културног центра Зрењанина. Филм је синхронизован на српски језик. Пројекције су од 11 и од 16 часова. Карте се продају на билетраници Културног центра  сваког радног дана од 10 до 12 и од 18 до 20 часова и пре почетка пројекције по цени од 250 динара.

Приказ филма:

„Ида се преселила у други град. Као „новој девојчици” у школи Винтерштајн тешко јој је да се прилагоди друговима из разреда. Популарна Хелен отежава јој да стекне нове пријатеље, а за Иду је остало само једно празно место – у клупи поред аутсајдера Бенија.

Једног дана, наставница целом разреду представља Мортимера Морисона, човека који путује по свету у потрази за „магичним животињама”. Свака од тих животиња предодређена је да буде сродна душа неком детету. Од све деце, новајлија Ида и аутсајдер Бени, први су у разреду који ће добити магичног сапутника! Од тог тренутка, Бени крај себе има древну, мудру корњачу Хенријету, а Ида лукаву лисицу Ребита. Када предмети из школе почну да нестају, деца и магичне животиње мораће да се удруже како би открили ко је мистериозни школски лопов.“

ТРИБИНА

«Украјинска криза изазов 21. века»

 Уторак, 5. април – 19 часова

Трибина на тему «Украјинска криза изазов 21. века» биће одржана у Културном центру Зрењанина у уторак, 5. априла у 19 часова. Уводничар је  је Петар Јакшић, магистар историје. Модератор трибине је Ђорђо Прстојевић, уредник трибинског програма Културног центра.

– На трибини покушаћемо да ближе објаснимо историјске, геополитичке и војне разлоге актуелног ратног сукоба у Украјини, као и импликације сукоба на постојеће политичко, економско и безбедносно устројство читавог света.

Онлајн радионица

Субота, 2. април  – 10 часова

Фејсбук страна Културног центра

У суботу, 2. априла у оквиру дечјег програма Културног центра биће одржана  радионица «Како паметно користити Интернет» школе рачунара «Нимико». Програм  почиње у 10 часова на Фејсбук страни КЦЗР.

– Покровитељи програма су: Град Зрењанин, „Персу маркети“ и продавница спортске опреме и реквизита „Ајрон“ (Iron.)

КОНЦЕРТ ПЕТРА ГРАША

Културни центар Зрењанина

Субота, 9. април – 20 часова

Карте у продаји од 10. марта

Концерт познатог  поп певача Петра Граша биће одржан у Културном центру Зрењанина у суботу, 9. априла са почетком у 20 часова. Велики хитови  и радо слушане мелодије  и овај пут биће изведене за све љубитеље музичких нумера овог  регионалног извођача.

–          Карте се продају на билетaрници Културног центра Зрењанина радним данима од 10 до 12 и од 18 до 20 часова, у зависности од места седења,  по цени од 1800 до 2000 динара.

Фото: Промо

Додај коментар: