Scroll Top

Провод за сва чула

provod-za-sva-cula
Сличне теме

 Културно-гастрономски водич

Јесен доноси прегршт повода за добар провод, било да сте љубитељ добре музике или доброг залогаја

Наредни дани биће у знаку гастрономских манифестација, али и концерата најразличитијих жанрова. Војводина ће бити дестинација за љубитеље сарме, кобасица и других сухомеснатих специјалитета, док ће Београд, традиционално, угостити нека од највећих регионалних музичких имена.


Кики Лесендрић и Пилоти

Познати поп рок састав одржаће концерт у Мтс дворани у Београду 3. новембра, чиме ће заокружити своје постојање на музичкој сцени, дуго више од четири деценије. Бенд ће представити и нови албум “Мали трагови на небу”. Култном саставу који је харао београдском сценом осамдесетих ово ће бити први самостални наступ у Мтс дворани.


Дизни 100

Београд се с поносом придружује градовима широм света у прослави 100 година Дизнијевих прича и незаборавне музике. На концерту у Мтс дворани 5. и 7. новембра ансамбл Симфонијског оркестра РТС и солисти извешће више од 20 култних песама из Дизнијевих анимираних класика, као што су “Мала сирена”, “Успавана лепотица”, “Аладин”, “Лепотица и звер”, “Залеђено краљевство”, “Прича о играчкама”, “Енканто”…


Стјепан Хаусер

Половина чувеног дуета 2Челос Стјепан Хаусер одржаће самостални концерт “Бунтовник с виолончелом” 24. октобра у Штарк арени, којим најављује прву соло турнеју. “Лош дечко” међу инструменталистима, овај визуелни уметник и суперзвезда виолончелиста еклектичног стила, пркоси правилима устаљеног музичког израза и доноси врхунски шоу са сценским ефектима.


Миле Кекин

Након опроштајног концерта “Хладног пива” крајем прошле године, бивши фронтмен овог хрватског бенда сада живи соло живот. На наступу у Мтс дворани 1. новембра представиће други солистички албум “Нежно ђоном”, који описује као скуп песама уз које човек “може запевати, заиграти, насмејати се, али и замислити над самим собом”. С новим колегама за публику припрема концерт с много нових музичких узбуђења.


Клоб коб фест

Гастрономско-туристичка манифестација одржаће се 28. октобра у Шиду. Учесници ће се такмичити у брзој обради меса, прављењу и једењу кобасица, као и избору најбоље суве сремске кобасице. Представиће се велики број излагача сухомеснатих производа, али и излагача и удружења која промовишу разне друге традиционалне, домаће производе, као и аутентичне рукотворине.


Балкан Cheese Фестивал

Изложба аутохтоних сирева Балкана биће одржана 21. и 22. октобра од 10 до 22 сата у “Бео шопинг центру”. Посетиоци ће имати прилику да пробају ретке и необичне врсте преко 200 сирева из Србије, Босне и Херцеговине, Француске и Италије и уживају у упаривању сирева с врхунским винима и деликатесима, као и посластицама са сиром.

 


Сармијада

Јубиларна 10. Сармијада у Бачкој Тополи на Вашаришту заказана је за 28. октобар. Преко 50 излагача, као и више од 100 екипа из Мађарске, Хрватске, Румуније, Словачке и Србије одмериће своје умеће у кувању сарме. На програму су и друга такмичења, вашар рукотворина, гастро производи, богат музички и програм за децу.


 Новембарфест

Фестивал кобасице и чварака одржаће се 11. и 12. новембра у Новом Саду, у башти Дома војске. Фестивал је познат по томе што успешно окупља произвођаче меса и сухомеснатих производа, али и љубитеље традиционалне војвођанске трпезе и квалитетне тамбурашке музике. Посебна атракција и ове године биће такмичење у прављењу кобасица, где ће своја умећа укрстити тимови новосадских квартова, фирми, медија и спортских клубова.


Фото: Промо

Додај коментар: