Scroll Top

Радост шаховске младости

radost-sahovske-mladosti
Сличне теме

Кадетска лига Београда

Високо уздигнути пехари и радост награђених шаљу снажну поруку – да у шаховску младост треба све више улагати јер ће се то вишеструко вратити

У свечаној сали Математичке гимназије од 12. до 14. априла одржана су такмичења у Кадетској лиги Београда за 2024. Након фестивала младих шахиста у фебруару и градских школских првенстава у марту, ово је било треће званично такмичење за младе шахисте из календара Шаховског савеза Београда у овој години.

Председник Шаховског савеза Београда Андрија Јоргић, који је такмичење прогласио отвореним, истакао је том приликом да га сваки долазак на шаховска такмичења учини богатијим, као и да ШСБ посебан акценат ставља на шах у школама и међу младима.

Титулу најуспешнијег клуба и ове године је понео Шаховски клуб Тадић

 

Учествовале су рекордне 33 екипе из 12 шаховских клубова, а најбољима су на завршној свечаности уручени пехари, медаље и поклони, које је обезбедио генерални спонзор такмичења – Издавачка кућа ,,Клет”.

Титулу најуспешнијег клуба и ове године је понео Шаховски клуб Тадић, чији су представници освојили победничке пехаре у три од шест категорија: пионирке до 10, млађи кадети до 14 и старије кадеткиње до 18 година. По један наслов победника припао је ДШК Мала рокада, код старијих кадета до 18 година, ШК Нестор, код млађих кадеткиња до 14 година, и ШК Партизан, код пионира до 10 година.

Посебно треба похвалити ДШК Мала рокада, чији су представници, поред једног победничког пехара, освојили и два друга места у отвореним категоријама, док су се у групи пионира до 10 година истаки представници ШК Победник једним другим и једним трећим местом.

Још у мартовском регистрационом периоду било је јасно да се највеће шаховске школе припремају за ово такмичење. Остаје жал што се нису појавили неки од прошлогодишњих учесника, али ово такмичење свакако има простора за даљи развој и повећање броја учесника.

Похвале од самих учесника и пратилаца добила је судијска екипа коју су чинили ФА Невена Ђаковић и НА судије Петар Јевтић, Миленко Пуцаревић, Ђорђе Алексић и Драгомир Врељански.

Учествовале су рекордне 33 екипе из 12 шаховских клубова

 

Награде су уручили у име издаваче куће ,,Клет” Гордана Орлић Кнежевић, генерална директорка, и Тијана Поповић, извршна директорка, а у име Шаховског савеза Београда Мирјана Катић, директорка Математичке гимназије и чланица УО, и Илија Ћосовић, члан УО.

Високо уздигнути пехари и радост награђених на самом крају церемоније свакако шаљу снажну поруку – да у шаховску младост треба све више улагати јер ће нам се то вишеструко вратити! Сезона такмичења за младе наставља се на јесен Омладинском лигом и појединачним првенством у убрзаном и брзопотезном шаху.

Фото: ШСБ

Додај коментар: