Scroll Top

Разговор о изложби “Умијеће држања за руке/ док се пробијамо кроз седиментни облак”

razgovor-o-izlozhbi-umije-e-drzhana-za-r
Сличне теме

Разговор о изложби “Умијеће држања за руке/ док се пробијамо кроз седиментни облак” којом се Црногорски павиљон представио на 59. Венецијанском бијеналу одржаће се у понедељак 18. јула 2022. године у 18 часова у Музеју афричке уметности, Андре Николића 14, Београд.

У разговору о изложби “Умијеће држања за руке /док се пробијамо кроз седиментни облак” учествују кустоскиња Црногорског павиљона Наталија Вујошевић и уметници Лидија Делић и Иван Шуковић.   

У организацији Центра савремене умјетности Црне Горе, а према концепцији кустоскиње и уметнице Наталије Вујошевић, Црна Гора се на 59. Бијеналу у Венецији представља изложбом Умијеће држања за руке / док се пробијамо кроз седиментни облак. Изложба обухвата дела уметница и уметника Дантеа Бууа, Лидије Делић, Ивана Шуковића, Дарка Вучковића и Јелене Томашевић, као и Колекцију умјетности несврстаних земаља са делима уметника Зузане Халупове (Југославија), Ренеа Портокарера (Куба), непознатог уметника из Ирака и видео запис о скулптури уметника Бернарда Матемере (Зимбабве).

Изложбу прати публикација која представља испреплетене кустоске и поетске приступе, те архивске записе. Аутори текстова у публикацији су: Ана Ивановић, Јована Стокић, Милош Зец, Нуно де Брито Роцха, Вјера Борозан, Марина Челебић, Нада Баковић, Анита Ћулафић и Наталија Вујошевић.

Фото: Ugo Carmeni

Додај коментар: