Scroll Top

Славко Штимац добитник награде ,,Павле Вуисић“

slavko-shtimats-dobitnik-nagrade-pavle
Сличне теме

Глумац Славко Штимац је овогодишњи добитник награде за животно дело „Павле Вуисић”, саопштило је Удружење филмских глумаца Србије (УФГС).

Како је наведено, одлуку је донео Стручни жири кога је именовало председништво УФГС, које је суорганизатор „Филмских сусрета”, а награда се састоји од плакете са ликом Вуисића, дело вајара Милорада Тепавца, монографије и документарне филмске сторије о добитнику.

Награда „Павле Вуисић” за изузетан допринос уметности глуме на филму, телевизији и сличним медијима традиционално се уручује на свечаном отварању Фестивала глумачких остварења „Филмски сусрети” у Нишу. „Филмски сусрети” биће одржани од 20. до 26. августа на Летњој позорници Нишке тврђаве.

Штимац је каријеру почео као дете глумац у остварењима “Вук самотњак” (1972), “Зимовање у Јакобсфелду” (1975), “Салаш у малом риту” (1976) и “Влак у снијегу” (1976), а стигао је и до култног ратног остварења америчког редитеља Сема Пекинпоа “Гвоздени крст” (1977).

Штимац је, између осталог, играо и у “Специјалном васпитању” (1977), “Варљивом лету” (1984) и “Андерграунд” (1995).

Са великаном нашег глумишта Вујисићем (1926-1988) Штимац је играо у филмовима “Тигар” (1978), “Паклени оток” (1979), култном “Ко то тамо пева” (1980) и “Сјећаш ли се Доли Бел” Емира Кустурице.

Фото: Printscreen

Додај коментар: