Scroll Top

Редакција „Борба“ обрадовала посетиоце Сајма књига

redaktsija-borba-obradovala-poset
Сличне теме

Други дан 65. Међународног сајма књига обележио је и долазак чланова редакције часописа ,,Борба“, и том приликом, подељено је више од 1000 примерака октобарског броја часописа посвећеног култури.  Посетиоци јубиларног Сајма књига су са великим задовољством узимали своје примерке часописа у којем је предтсављен како сам историјат Сајма, тако и програм који који очекује све љубитеље књиге и писане речи овогодишње манифестације.

После две године неодржавња Сајма, повратак написаних стигао је на велика врата, са много издавачких кућа и излагача и још више грађана који су одушевљено пристизали на овај културни догађај.

Први дан Сајма, обележио је апсолутни рекорд посећености са чак 15.625 посетиоца, а занимљивост коју везујемо за овогишњу светковину писане речи је та што је јавно предузеће ,,Пошта Србије“ први пут учетвује на Сајму.

Подсећамо да ће се сутра 26. октобра у салама које носе имена наших највећих писаца ,,Васко Попа“, ,,Иве Андрића“, ,,Душана Радовића“, ,,Борислава Пекића“ очекује богат садржај.

Манифестацију на којој ће до 30. октобра учествовати више од 400 излагача, отворио је писац и академик Душан Ковачевић, а   целокупни програм конципиран у седам целина. Земља почасни гост је Румунија а својом новом књигом представиће се и Патрик Бесон из Француске који ће српској публици приказати књигу о најбољем тенисеру, Новаку Ђоковићу.

Фото: Борба

Додај коментар: