Scroll Top

Редакција „Борбе“ у посети „граду сова“

redaktsija-borbe-u-poseti-gradu-so
Сличне теме

Екипа редакције часописа ,,Борба“ доследно, након сваке нове репортаже о неком од српских градова, наставља своје већ добро познате акције, а овога пута на ред је дошао град на северу Баната-Кикинда. Прва станице посете била је главна културна иституција града – Културни центар Кикинда, којем је“Борба“ у  сарадњи са ,,Вечерњим Новостима“ донирала 50 наслова и тиме обогатила библиотеку КЦ.

Директорка КЦ Тања Ножица, због чијег ентузијазма су просторије КЦ модерно опремљене салама за вежбање, галеријом, свечаном салом, просторијама за радионице, као и богатим културним садржајем, срдачно је дочекала чланове Борбе, истичући да ће се заједничка сарадња наставити и убудуће.

– Сарадња са редакцијом ,,Борбе“ траје већ годину дана, када смо потписали Споразум о сарадњи. Сваког месеца нама стиже одређени број примерака које ми делимо нашим грађанима. Јако ми је било драго када су нас звали и рекли да ће нам поклонити књиге, да ћемо оплеменити и убацити још књига у ову нашу библиотеку. Верујем да ће потрајати наша сарадња, изјавила је директорка КЦ Тања Ножица.

Директор „Борбе“ Андрија Јоргић изјавио је приликом посете да је једна од идеја и организовање заједничке изложбе, која ће бити посвећена управо Кикинди.

– Изложбу ћемо опремити са богатим материјалом из наше новинске и фотодокументације. У овом, 21. броју по реду представили смо управо Кикинду, али и дошли да се упознамо са знаменитостима којих овај град итекако има. Једино што нам је жао, што нисмо стигли да дођемо у новембру јер знамо да је то месец који се овде зове ,,совембар“ по совама, којима је ово највеће станиште у Европи, рекао је Јоргић.

Бесплатне примерке јединог часописа о култури добили су и Кикинђани који су се затекли на главном градском тргу.

Приликом посете редакција је обишла и Народни музеј Кикинде, где је највећи утисак управо оставио скелет мамута,стар 500.000 година,  познатији као Кика.

Фото: Борба

Додај коментар: