Scroll Top

Река Београђана и гостију престонице на четвртом по реду Good Food & Wine Фестивалу на Сава Променади

reka-beogra-ana-i-gostiju-prestonitse
Сличне теме

Београд, 25. септембар 2022. године – Четврти по реду Good Food & Wine Фестивал, привредно–туристичка манифестација, која је окупила више од стотину привредних субјеката, произвођача традиционалне хране, вина и других аутентичних производа из Србије и региона, одржана је на Сава Променади и у потпуности је превазишла очекивања организатора. Река Београђана и гостују престонице хрлила је на најлепши кеј у главном граду, па је више хиљада посетилаца провело савршену суботу и отишло кућама задовољно са ове, сада већ традиционалне манифестације.

Свечаном отварању Фестивала присуствовали су представници Града Београда, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, бројне медијске екипе, као и више од стотину излагача. Сајам је званично отворила Данијела Вићентијевић испред Министарства, док је у име новинарског жирија, сачињеног од угледних уредника и представника водећих београдских медија, награде најуспешнијим излагачима и пријатељима Фестивала уручила Сања Лубардић Анђелковић, уредник РТВ Студио Б.

У сунчану суботу посетиоци Фестивала на најлепшем београдском кеју дали су себи одушка, па су уживали у најфинијим домаћим производима: од најбољих вина, ракија, преко златиборских пршута, војвођанских кобасица, сирева, џемова, вода и напитака, до колача, пита и сладоледа. За госте Сајма приређен је и богат и разноврстан културно-уметнички програм у оквиру којег су наступали фолклорни ансамбли, певачка и културно-уметничка друштва, уз одржавање радионица старих заната и ревије шешира.

Good Food & Wine Фестивал има за циљ промоцију Београда као најпрестижније сити брејк дестинације у региону и  шире, као и свеукупне туристичке привреде Србије кроз презентацију наше традиционалне хране, вина, занатства и других делатности. Фестивал се је и  ове године одржан под покровитељством Града Београда, Секретаријата за привреду и Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Фото: Good Food & Wine Festival

Додај коментар: