Scroll Top

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ТЕАТРИЈУМ ОД 08. ДО 14. АВГУСТА

repertoar-pozorishta-teatrijum-od-08-do-14
Сличне теме

Смех и сузе, лутања, тражења, жеље и преиспитивања теме су којима се баве представе на репертоару позоришта Театријум наредне недеље – од Црњанског и Андрића до станд уп.

Идеја о позоришту Театријум покренута је на иницијативу нашег уваженог драмског уметника Тихомира Станића, уз подршку Универзитета у Београду, који је уступио двориште Капетан-Мишиног здања и градске општине Стари град. Управник и један од оснивача позоришта је глумац Владан Гајовић, а у оснивању је учествовала и глумица Весна Станковић. Позориште је прошле године имало врло успешну „нулту“ сезону у којој је одиграно чак 50 представа, а ове године је „прва“ сезона отворена 01. јула.

Ове сезоне новина је дечји програм – сваког викенда у 11.00 играју се представе за децу, а улаз је потпуно бесплатан за све, захваљујући подршци фондације „Алек Кавчић“.

Планирано је око 80 представа које ће се играти скоро свако вече током јула и августа, а Тихомир Станић ће својом монодрамом „На Дрини ћуприја“ затворити сезону 31. августа. Све представе почињу у 21.00, и могу се купити на благајни Ректората сваке вечери од 19.00. Цена карата је 1000 динара, док су карте за монодраме 700 динара. Студенти и пензионери имају 20% попуста.

Фото: Позориште Театријум

Додај коментар: