Scroll Top

Резидања два албума на винилу реномираног београдског репера Струке

rezidanja-dva-albuma-na-vinilu-renomiranog-beogradskog-repera-struke
Сличне теме

Резидања два албума на винилу „Сви пси иду у рај“ и „Музика из подрума“ реномираног београдског репера Струке

Резидања албума „Сви пси иду у рај“ и „Музика из подрума“ хип-хоп извођача Огњена Костића Струке ускоро на винилу у издању издавачке куће Маском.

Струка се данас сматра класиком регионалног хип-хопа и једним од пилара златне ере овог музичког жанра на нашим просторима. У години у којој се слави педесет година хип-хопа Маском ће у своју колекцију плоча уврстити Струкин дупли албум „Сви пси иду у рај“ на прозирним винилима као једно од најважнијих у домаћој хип-хоп/реп историји, као и албум „Музика из подрума“ који излази на зеленом винилу.

Након што је својим деби албумом поставио нове стандарде на домаћој хип хоп сцени, Струка се нашао пред највећим изазовом пред којим се један музичар може наћи – надмашити свој албум првенац.

Очекивања публике су разумљиво била висока, а мало је рећи да Струка није разочарао. Подигао је ниво своје МЦ вештине, како лирички, тако и технички, и 2007. године испоручио нам „Музику из подрума“, један од највољенијих албума српског хип-хопа.

Албум садржи неке од инстант класика као што су „Платинасти статус“, „1001 план“ и клупски бенгер „Спусти је доле“.

Поводом изласка албума „Музика из подрума“ Струка је изјавио: „Јако ми је драго што ће овај албум бити издат и на грамофонској плочи, и то 16 година након што је објављен. Издржао је тест времена, а то је доказ да су класици имуни на алгоритме и музичке трендове.

Уосталом то потврђују и статистике на музичким платформама. Иако их никада нисам сматрао параметром за квалитет, бројке, барем оне органске, су дефинитивно веран показатељ слушаности. Очигледно је да добра музика не познаје временске границе и комуницира са свим генерацијама”.

„Сви пси иду у рај“ је Струкин трећи соло албум. Идеја за овај албум, оригинално објављен на ЦД-у 2010. године, била је да то буде његово последње и опроштајно издање. Међутим, време је показало другачије. За разлику од претходна два албума, овај одише мрачном атмосфером и дубљим емоцијама.

Струка је поводом реиздања албума „Сви пси иду у рај“ рекао – Мислим да овај албум временом није ни најмање изгубио на свом значају, имајући у виду да се Београд који описује не разликује превише од Београда у ком данас живимо. Генерације су се смениле, али менталитет је остао исти, због чега све што је на том албуму изречено и данас резонира. Зато нисам изненађен када ми неко ко је рођен двехиљадитих каже да му је то омиљени албум. Срећан сам јер је ово дело српске хип-хоп културе напокон уклесано у винил.

Струкина нова винил издања Сви пси иду у рај“ и “Музика из подрума” можете поручити у претпродаји преко масцом.рс веб сајта по специјалној цени и уз бесплатну доставу.

Фото: Павле Капланец Импала Студио

Додај коментар: