Scroll Top

Serbia Fashion Week наставља да буде место где мода постаје магија

serbia-fashion-week-nastavlja-da-bude-mesto-gde-moda-postaje-magija
Сличне теме

На церемонији отварања 22. Serbia Fashion Week-a Нови Сад у свет послао задивљујућу слику синергије модне и оперске уметности

Национална недеља моде – Serbia Fashion Week, свечано је отворена на спектакуларан начин испред Српског народног позоришта у Новом Саду. Ово вече означило је почетак петодневне модне приче која доноси са собом неизмерну инспирацију, креативност и љубав према моди и уметности.

Оно што чини овогодишњу церемонију отварања посебном је савршена синергија модне и оперске уметности. У срцу Новог Сада, пред Српским Народним Позориштем, гледали смо како се мода и музика стапају. Камерни оркестар Српског Народног Позоришта је својим музичким бравурама испунио свечаност, док су чланови Дечјег хора Опере СНП-а и солиста Жељка Андрића, додали додатну димензију овој вечери.

Обе уметности изражавају се кроз страст, експресију и емоцију. Мода је изражавање личног стила и приче путем одеће, док опера користи глас како би испричала причу и изразила дубоке емоције. На овом свечаном отварању, ове две уметности су се спојиле на изванредан начин, а резултат је био спектакл који је дирнуо срца присутних.

– Serbia Fashion Week је платформа за промоцију креативности и уметничког израза у различитим областима,  истакли су водитељи програма, Јелена и Александар Гајшек, који су публику вешто водили у незаборавну ноћ у којој су приказане креације дизајнера из 22 земље света, од Француске до Камбоџе, од Италије до Бугарске.

– На свечаној церермонији отварања 22. издања Serbia Fashion Week-а видели смо фантастичну синергију модне и оперске уметности. Поносна сам на то што је из Новог Сада и Србије у свет отишла чаробна слика која спектакла у ком су уз уживо извођење Камерног оркестра, солиста и Дечјег хора Опере СНП-а најлепших арија, приказане креације дизајнера из 22 земље света. Није било лако организовати долазак свих тих дизајнера, посебно оних са Далеког истока, али је сав труд вредео јер смо сви заједно уживали у јединственом спектаклу који је приказао сву лепоту различитости нација, култура и уметничког израза, рекла је председницаSerbia Fashion Week-а Светлана Хорват.

Ово издање Serbia Fashion Week-а ће трајати до 17. октобра, пружајући публици низ узбуђења, укључујући Serbia Fashion Филм Фестивал, семинарске активности и узбудљиве модне ревије.

Serbia Fashion Week наставља да буде место где мода постаје магија, где се креативност слави и где се свако вече претвара у бајку.

Фото: Срђан Алексић, Вук Ђермановић, Анастасиа Салтико

Додај коментар: