Scroll Top

Сајам књига у Новом Саду

sajam-kniga-u-novom-sadu
Сличне теме

На Новосадском сајму, у периоду од 3. до 10. марта биће одржани Међународни сајам књига и 26. међународна изложба уметности „Art Ekspo“, док ће Сајам образовања „Путокази“ трајати два дана, и то 9. и 10. марта.

Сајам књига и изложбу уметности, свечано је отворио Матија Бећковић, и том приликом истакнуто је да ће на Сајму бити укупно 180 излагача из 6 земаља, а припремљено је више од 150 различитих програма на готово 10.000 метара квадрата површине. По завршетку свечаног отварања уручене су и награде „Лазе Костић“, а овогодишњи лауреати награде „Лаза Костић“ су Јовица Аћин за приче „Бања“ и Зоран Ђерић за поезију „Песме продуженог трајања“. Награду за најбољу књигу у области књижевности за децу добила је списатељица Весна Алексић за роман “Дуго мачје лето” у издању Креативног центра.

Такође, на Новосадском сајму ће, све до 13. марта бити одржан и програм “Сеобе душа” и други културни садржаји у оквиру пројекта “Нови Сад – Европска престоница културе”, а централни догађај програмске целине представља истоимена изложба са поднасловом Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу чији је носилац Градска библиотека.

Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejic

Додај коментар: