Scroll Top

Седми концерт пијанисте Александра Маџара

sedmi-kontsert-pijaniste-aleksandra-m
Сличне теме

Претпоследњи, седми концерт пијанисте Александра Маџара из циклуса Бетовенове сонате биће одржан 30. маја у 20 часова у Великој дворани Коларчеве задужбине. На програму су клавирске сонате оп. 31 бр. 1, 2 и 3, оп. 78, 79 и 81.

 Бетовенове клавирске сонате представљају грандиозни врхунац развоја овог жанра у делима Бечких класичара (Хајдн, Моцарт, Бетовен). Опус од 32 сонате покрива спектар различитих техничких захтева, од дела најједноставнијих за извођење до великих соната (гранде сонате) намењених концертирајућим професионалцима. Због важног места које имају у формирању сваког пијанисте, нимало није претерано поређење по којем су Бахова клавирска дела Стари завет, а Бетовенове клавирске сонате Нови завет пијанистичке литературе.

Александар Маџар се по завршетку студија клавира на Факултету музичке уметности у Београду усавршавао код највећих светских педагога. Специјализацију је завршио на престижном Конзерваторијуму “Чајковски” у Москви, а затим и у Стразбуру. Пажњу светске јавности привукао је победама на такмичењима у Лидсу, Женеви, Болцану и Милану. Маџар се бави педагошким радом као професор на Фламанском краљевском конзерваторијуму у Бриселу и на Академији за музику и позориште у Берну.

Наступа са водећим оркестрима и солистима широм света. Улазнице, по цени од 1.200 динара, у продаји су на билетарници Коларца, а можете их платити и преко нашег сајта. Последњи, осми концерт Александра Маџара биће одржан 30. јуна 2022. у 20 часова у Великој дворани Коларчеве задужбине. На програм су клавирске сонате оп. 57, оп. 54, оп. 53.

Фото: Промо

Додај коментар: