Scroll Top

Записи у дрвету и камену Станка Костића

zapisi-u-drvetu-i-kamenu-stanka-kosti
Сличне теме

У оквиру „Мајских свечаности“ Историјски архив у Неготину и Дом културе „Стеван Мокрањац“, организују изложбу фотографија Станка Костића“Цркве брвнаре у Епархији Тимочкој“. Овај уметник фотографије овековечио је фотоапаратом јединствене цркве брвнаре у неколико села неготинске општине, а фотографије ће бити изложене у галерији Дома Културе у Неготину.

Костићев уметнички опус окренут је темама из природе, али и фолклорној традицији, народном градитељству и старим занатима, а његова посвећеност црквеној уметности изродила је драгоцене документарне фотографије живописа, иконописа и архитектуре многих манастира и храмова Српске православне цркве.

Костић је излагао на око 100 колективних и око 50 самосталних изложби у земљи и иностранству – Етнографски музеј у Београду, Конак кнегиње Љубице, Руски дом у Београду, Галерија науке и технике САНУ, Палата Савета Европе у Стразбуру, Институт антропологије и етнологије у Варшави, Музеј народне уметности у Отрембусима код Варшаве, Музеј „Старо село” у Сирогојну, а изложба „Цркве брвнаре у Епархији Тимочкој биће отворена у уторак, 17. маја у 19 часова, у галерији Дома културе у Неготину.

Фото: С.Костић

Додај коментар: