Scroll Top

СПЕКТАКУЛАРНО ИЗВЕДЕНА ПРЕМИЈЕРА ОПЕРЕ ВЛАДИМИР И КОСАРА

spektakularno-izvedena-premijera-op
Сличне теме

 На Великој сцени Српског народног позоришта у Новом Саду с почетком у 20.22 изведена је светска премијера опере Владимир и Косара композитора и либретисте Стевана Дивјаковић.

Стојећим овацијама поздрављени су главни протагонисти Стеван Каранац у улози Владимира, Дарија Олајош Чизмић у улози Косаре, Васа Стајкић и улози Самуила, Бранислав Станков у улози Владислава, Никола Баста у улози Радована, Маја Андрић као Мара, целокупан хор, балет и оркестар под вођством маестра Диана Чобанова.

Онирична режија и сценографија Александра Николића напето је водила публику кроз свет сна, кошмара и визије. Виртуозна кореографија Александра Илића, опулентна костимографија Сенке Раносављевић, изузетна креација светла Марка Радановића допринели су првом извођењу врхунског уметничког дела Стевана Дивјаковића чија је опера велика историјска – филозофска фреска у Шекспировом маниру о освети, борби за влашћу, љубомори, жртвовању и љубави.

Наредна извођења овог дела заказана су за 29. марта, а у априлу на репертоару представу можете погледати 9. и 27. априла.

Фото: Владимир Величковић

Додај коментар: