Scroll Top

Фестивал поезије београдских основних школа „Мали победник 2022“

festival-poezije-beogradskih-osnovn
Сличне теме

„Мали победник“ је фестивал поезија београдских основних школа, који се ове године организује по 10. пут, а одржаће се у петак 1. априла са почетком у 12 часова, и то у Удружењу књижевника у Француској улици број 7. Организатор манифестације је КУЛТАРТ Београд, на челу са Соњом Пјешић, а трочлани селекциони жири на фестивалу чине Слободан Станишић, Тоде Николетић и Јово Чулић.

Фетсивал „Мали победник“ је дечја културна манифестација, која промовише културно стваралаштво деце основношколског узраста и на тај начин доприноси њиховом развоју и усерава их у правцу који је у школама често заспостављен. Поред утицаја на културни развој појединаца, „Мали победник“ промовише здраву конкуренцију и тимски рад, јача заједништво и омогућава ученицима да се врло рано окушају у уметничком стварању.

Идеја водиља да се организује један овакав фестивал поезије, јесте да се малим песницима из Београда, који учествују на конкурсу за „Дечје царство“ укаже поштовање за велики број квалитетних радова који су стизали на конкурс, и да им се да прилика да се покажу пред жиријем који жирира целокупну манифестацију.

Фото: Промо

Додај коментар: