Scroll Top

СРЂАН МАРЈАНОВИЋ ПРОСЛАВИО 50 ГОДИНА КАРИЈЕРЕ И НОВИ АЛБУМ

sr-an-marjanovi-proslavio-50-godina-ka
Сличне теме

Славни српски и југословенски кантаутор Срђан Марјановић који дуги низ година ослушкује сопствене емоције, те их потом преноси својим песмама, јуче је представио свој нови, можда чак најемотивнији албум „Све моје песме су о теби“, на уприличеном слављу у издавачкој кући Југотон  и тим поводом, обележио наступајућих пола века уметничке каријере.

Ово издање представља 18. дискографски албум у Срђановој каријери, богатој престижним наградама и признањима за рад, стваралаштво и хитове године, а како се чини, на прво слушање, нумера „Рођендан“ је у старту наишла на велики ођек у јавном мњењу. Иначе, иста и нумера „Нисам ти баш све рекао“ коју је снимио у дуету са цењеним саксофонистом Јованом Маљоковићем, добиле су и своје спотове који се већ извесно време налазе на каналу Срђана Марјановића, доступни свим слушаоцима који знају да препознају његове речи, сентимент, љубав према лепоти живота.

„Пуно тога се издешавало у мом животу у протекле две године. Писањем ових стихова и нота, покушао сам да олакшам своју свакодневницу. У таквим тренуцима, емоције се саме изливају, не слутећи у њихов будући облик, односно композицију. Данас могу да потврдим још једном да музика заиста „исцељује” и оплемењује сва наша унутрашња стања. Враћам неке своје животне „дугове“ кроз ове песме. Пуно бола, љубави, туге и радости је у њима. Понекад се осећам као „последњи мохиканац” јер нема више много кантаутора? Доста је компликација у животу, короне и рециклирања прошлости. Идемо даље!“ изјавио је Срђан, видно расположен и усхићен, али исто тако и поносан на своју дугогодишњу, бројну и искрену подршку коју чине породица, блиски сарадници, пријатељи и представници медија.

Иначе, крајем прошле године у препуној дворани престоничког Народног позоришта, кантаутор Срђан Марјановић награђен је &qуот;Златном значком“ за дугогодишњи допринос развијању културних делатности, за несебичан, предан, дуготрајан рад на ширењу ове културе. Златну значку доделили су Културно-просветна заједница Србије и Министарство спољних послова Републике Србије – управа за сарадњу са Србима у региону, а под покровитељством Министарства културе и информисања Владе Републике Србије.

Фото: Приватна архива

.

Додај коментар: