Scroll Top

Српски сопран Марија Јелић отвара фестивал у Летонији 2. јула

srpski-sopran-marija-jeli-otvara-fes
Сличне теме

Српски сопран, звезда у успону, Марија Јелић наступиће на отварању фестивала у Летонији 2. јула („Лиепаја лето”) на отвореној сцени.

Фестивал „Лијепаја лето” биће отворен оперским концертом „Опера и симфонијски оркестар Лијепаје”, на којем ће симфонијски оркестар под управом диригента Атварса Лакстигале извести арије и увертире познатих опера. Солисти који учествују на концерту су светски познати певачи: летонски бас баритон Егилс Силинш познат светској музичкој публици по наступима у Метрополитен опери, Париској опери, Бечкој опери, Миланској скали где и даље наступа редовно, италијански тенор Дарио ди Виетри и српски сопран Марија Јелић. Марија Јелић, сопран, недавно је одржала концерт у препуној великој Сали Коларчеве задужбине уз оркестар и хор Министарства одбране – уметнички ансамбл; Станислав Бинички; којим је дириговао италијански диригент, Маестро Марко Боеми а гост концерта је био управо Дарио ди Виетри.

Марија је одржала и солистички концерт у Карнеги холу у октобру 2021. Наступала је на концерту Пласида Доминга 2021. на Ташмајдану, певала је са Елином Гаранчом на Љубљанском фестивалу у концертном извођењу опере “Кармен”. Одржала је десет концерата са симфонијским оркестром Санкт Петербурга и маестром Дарелом Ангом (Марински театар) у Националној библиотеци у Пекингу, у Донгинг Гранд театру, у Лини Сноу Лотус театру. Певала је на Гала оперском концерту отварања 60. Фестивала Охридско лето. Певала је Мими и Аиду у Српском народном позоришту у Новом Саду. Са симфонијским оркестром Лијепаје је имала прилике да сарађује прошле године где је са њима наступала у извођењу опере Боеми у Естонији, где је дириговао маестро Атварс Лакстигала а такође је са њим сарађивала у опери Боеми у Израелу.

Фото: Душан Миленковић

Додај коментар: