Scroll Top

Стив Баракат у Великој дворани Коларчеве задужбине

stiv-barakat-u-velikoj-dvorani-kolarch
Сличне теме

Међународно признати композитор, музички продуцент и пијаниста Стив Баракат (Стеве Баракатт) ће премијерно наступити 2. октобра у 20 часова у Великој дворани Коларчеве задужбине.

Баракат је током три деценије имао више од 500 наступа на култним светским сценама и сарађивао са водећим уметницима, издавачким кућама и организацијама на стотинама пројеката широм света.

Након објављивања хваљеног албума ,,Néoréalité“ Стив Барака нуди величанствено музичко путовање кроз своје најцењеније композиције. Програм се састоји од неколико композиција са последњег албума, најбоља дела са ранијих издања и неке од најпознатијих химни које је компоновао.

Химна УНИЦЕФ-а, која је премијерно изведена на Међународној свемирској станици је један од најсимболичнијих и најемотивнијих тренутака концерта.

Још један врхунац концерта јесте интерпретација два става Ад Витам Аетернам, симфонијског дела које је компоновао и премијерно извео 2005. са Симфонијским оркестром Квебека.

,,Néoréalité „ говори о стварању паралелног света. Тренутак великих друштвених промена био је идеалан за мене да будем сам за клавиром… Процес стварања Néoréalité је био попут дугог путовања у земљу маште. Потрага за сврхом, Наводи Стив Баракат.

Фото: Промо

Додај коментар: