Scroll Top

Све је спремно за још један Земун фест

sve-je-spremno-za-josh-jedan-zemun-fest
Сличне теме

Седми по реду, Земун фест одржаће се на три локације у Земуну од 24. до 28. августа. Организатори овог фестивала, који спаја музику и филм, старе и младе, Земунце и оне који то нису, истичу да су поносни на чињеницу што ће и ове године садржај фестивала надмашити све предходне: Када смо почињали, били смо млади људи са великим идејама. Земун фест је био одговор на недостатак садржаја у области културе и уметности, пре свега, филмске, која је нестала заједно са приватизацијом и затварањем биоскопа. Данас, скоро десет година касније, Земун фест је, захваљујући подршци институција, општине Земун, града Београда и Министарства културе и информисања, надмашио сва наша очекивања и надања. Зато смо посебно поносни што је Земун фест постао платформа која пружа помоћ креативним људима који су на почетку и којима је можда највећи изазов да њихова ауторска дела буду представљена широком аудиторијуму.

Из године у годину настојимо да Земун фест има што бољи музички и филмски програм. Ове године, своје радове ће представити и млади уметници, чија су дела већ препозната и са одушевљењем прихваћена на изложбама широм региона. Током пет дана фестивала трудили смо се да направимо добар баланс између популарних филмова и оних који ће премијерно бити приказани на фестивалу. Године 2013.  смо почели као филмски фестивал, док је данас Земун фест много више од тога, али оно по чему смо препознатљиви брижљиво негујемо.

Фестивал отвара филм Душка Ковачевића, „Није лоше бити човек“, а затвара филм “Било једном у Србији” у режији Петра Ристовског. Прилику да се прикажу јавности добиће и млади ствараоци – режисери, музичари, глумци и многи други уметници. 

Земун фест биће позициониран на неколико локација. Главни филмски програм одржаће се на Великом тргу, Фестивал студентског филма, који је уједно и такмичарски програм, на Магистратском тргу, док је музчка сцена  на Земунском кеју. Осим поменутог програма, одржава се посебан дечји програм током викенда на Великом тргу, док се на Магистратском тргу приказују еколошки и други филмови у оквиру ревијалног програма. На Земунском кеју током трајања фестивала биће постављен  ноћни маркет и самостална изложба од рециклираниог еколошког отпада Данице Максимовић.

Фото: Промо

Додај коментар: