Scroll Top

Свечано отворен 28. Сабор ликовних уметника у Котлујевцу

svechano-otvoren-28-sabor-likovnih-umetn
Сличне теме

У галерији Центра за културу у Котлујевцу синоћ је отворен 28. Сабор ликовних уметника с циљем унапређења ликовне културе, повезивања и сарадње уметника различитих естетских профила и различитих генерација, афирмације уметничких стваралаца и стварања нових уметничких дела.

Ту традицију у име града Зајечара наставља Установа народно позориште Тимочке крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић”.

Сабор је отворила градска већница за културу Елена Матковић, а о значају саборовања ликовних уметника говорили су и Владимир Ђуричић, директор Установе “Зоран Радмиловић” и Рајко Каришић, уметнички фотограф и селектор Сабора.

Ликовни уметници, ће стварати у Клубу зајечарског позоришта до 28. августа, Сабор ове године окупља десетак уметника из Зајечара, Неготина,Врања, Лознице, Панчева, Сомбора, Крагујевца и Београда, од којих су већина сликари.

Као и до сада, уметници су у обавези да предају по два рада настала у раду Сабора, која ће остати у власништву Установе.

У галерији Центра за културу синоћ је отворена и изложба радова насталих на 27. Сабору ликовних уметника, одржаном 2021. године.

Фото: Промо

Додај коментар: