Scroll Top

Свечаном академијом обележен Дан општине Звездара

svechanom-akademijom-obelezhen-dan-opsh
Сличне теме

Свечаном академијом, која је одржана у препуној сали Театра „Вук”, пред представницим руководства ГО Звездара, гостима, ученицима звездарских школа, њиховим родитељима и наставницима, обележен је Дан општине Звездара, 16. октобар.

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић се у свом говору осврнуо на развој Звездаре кроз историју и истакао да можемо бити поносни на пуно тога, али пре свега на своје становнике, са којима баштинимо вредности времена у којем живимо, са обавезом да се из дана у дан, стварају квалитетнији услови за живот и рад.

– За протеклих годину дана, успели смо заједничким радом, да учинимо доста позитивних ствари на Звездари. То је била наша обавеза за коју је било неопходно времена, енергије, мотивисаности и посвећеног рада. У наредном периоду, поред планираних инфраструктурних радова, за чију реализацију пројеката ћемо дуговати велику захвалност Граду Београду и републичким институијама, очекују нас и два велика национална подухвата.

Први је већ започео, а тиче се почетка радова на изградњи метроа који ће, својом првом трасом повезати Макишко поље са Миријевом, а зачетак другог, а то је изградња најсавременије спортске хале најстаријег европског спортског друштва ,СД „Раднички” – очекује нас у блиској будућности.  Зато верујемо да је Звездара општина по мери свих њених грађана и да заједничким радом можемо снове претварати у стварност”- рекао је Јеремић и посебно поздравио Србе са Косова и Метохије, из Лепосавића, представнике Херцег Новог из Црне Горе, Добоја из Републике Српске и  Нантонга у Кини,  са којима Општина Звездара има званичну сарадњу.

Овом приликом је саопштен и телеграм градоначелника Београда Александра Шапића, који је Владану Јеремићу и грађанима Звездаре честитао Дан општине са жељом да овај дан протекне свечано и успешно, у благостању са породицама, пријатељима и гостима.

Свечаној академији присуствовали су , као најважнији гости ученици основних и средњих школа који су освојили награде на републичким такмичењима. Звездарски ђаци освојили су укупно 178 награда и за њихове награде и наставнике/менторе, које су им уручили представници руководства, из буџета је издвојено скоро 3 милиона динара

У културно-уметничком програму наступили су мецосопран Вера Вујасиновић, уметница Мари Мари и њен дечји хор, деца из Удружења МНРО „Звездара” и дечији ансамбл Културно-уметничког друштва „Свети Сава” из Миријева.

Извор: ГО Звездара

Додај коментар: