Scroll Top

ТЕСЛА ПОКРЕЋЕ 6.ПО РЕДУ „ДАНЕ АМЕРИЧКЕ КУЛТУРЕ“

tesla-pokre-e-6-po-redu-dane-americhke
Сличне теме

Шеста по реду манифестација „Дани америчке културе“ почеће у суботу, 21. маја, традиционалним осликавањем мурала. На Булевару Ослобођења 96/98, на фасади зграде  „Електровојводине“, уметник Вук Ђурић, урадиће мурал нашег чувеног научника Николе Тесле.

До 27. маја, Новосађани ће имати прилику да се на неколико локација упознају са америчком културом, и уживају у разноврсном програму.

Ђаци Средње школе „Богдан Шупут“, кроз радионице које ће од понедељка до петка водити Данило Андрић учиће о стрипу на тему „Тесла за почетнике“,. Плод њиховог рада биће израђен стрип који ће бити изложен у њиховој школи. 

Студенти Академије уметности, током манифестације, упознаће се са техникама израде мурала и осликаће мурал у затвореном простору Омладинског центра у креативном дистрикту „Опенс“ , а које ће им предочити познати амерички уметник Грегори Брнс, параолимпијац специфичан по својој енергији, али и таленту који поседује. Студенти Академије имаће прилику да уче од свестране личности коју у свету са правом називају „Робин Худ“.

Љубитељи филма, имаће прилику да погледају „Циклус америчке комедије“, остварења великана америчке и светске кинематографије, где је главни актер чувени Чарли Чаплин. Пројекције, које су бесплатне, биће организоване сваког дана од 23. до 27. маја у 19 часова, у Великој Сали Културног центра Новог Сада.

Манифестација „Дани америчке културе“ која се организује уз подршку Града Новог Сада и Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду, има за циљ да негује и подсећа на пријатељство и блискост између српског и америчког народа. Захваљујући манифестацији, Нови Сад красе мурали српских великана који су животно повезани са обе земље, и на тај начин чине мост пријатељства.

У претходних шест година, колико постоје „Дани америчке културе“, одржан је велики број радионица, изложби и разноврсних едикативних програма, а грађанима је, кроз различите садржаје, приближена култура далеке Америке.

Додај коментар: