Scroll Top

Борба у посети Параћину

borba-u-poseti-para-inu
Сличне теме

Екипа часописа Борба, јуче 19. маја, посетила је Параћин, град који чува тајну Васине торте, и том приликом посетила  знаменитости овог града које је представила у најновијем броју. Председник општине Параћин Владимир Милићевић као и директор Туристичке организације овог града Владан Вучковић, срдачно су дочекали и угостили целу редакцију, а током састанка договорена је и будућа заједничка сарадња у циљу подизања културе.

– Велико ми је задовољство што сам имао прилику да вас угостим и што сте се одлучили да промовишете наш град у вашем часопису. Борба је часопис који се бави културом и веома је важно да она опстане у овим временима. Град Параћин у својој понуди има богат садржај како културних манифестација и инситуција тако и природних богатстава која треба посетити, истакао је Милићевић.

Након тога, уследила је посета Културном центру Параћин, чији је домаћин био председник ове установе Драган Стојановић, а Борба је поклонила 50 наслова у сарадњи са издавачком кућом Вукотић медија, и том приликом обогатила књижевни фондус Културног центра. Такође, домаћини су одвели целу екипу до Регоионалног иновационог старт ап центра, где су имали прилике да виде нову зграду која је свечано отворена 31. марта ове године. Зграда опремљена најсавременијим технологијама и намештајем поседује биоскопску салу са преко 60 места, мању презнтациону салу, као и главни амфитеатар на врху зграде, коме је припало највише одушевљења, а у чијим се просторијама огранизују разна научна предавања.

Традиционално, на главном тргу, новинарке часописа, поделиле су преко неколико стотина бесплатних примерака грађанима, који су са одушевљењем прихватали новине чије странице красе управо знаменитости овог града. Поред поделе, уследили су и бројни разговори са заинтересованим грађанима.

На самом крају посете, Борба је обишла врело Грзе, које је проглашено спомеником природе треће категорије због значајног геолошког и биолошког диверзитета. Оно што је највише очарало екипу, поред нетакнуте букове шуме, јесу два вештачка језера чије боје прелазе из плавих у зелене нијансе.

Додај коментар: