Scroll Top

Велики дечији хуманитарни фестивал фолклора и етно музике

veliki-deciji-humanitarni-festival-folklora-i-etno-muzike
Сличне теме

Хуманитарна организација Срби за Србе организује велики хуманитарни фестивал фолклора и етно музике, у суботу 23. септембра с почетком у 18.30 часова на теренима КК Партизан на Калемегдану

Циљ фестивала је прикупљање 20.000е. Сва средства биће усмерена за изградњу нове куће породици Митровић која живи на граници између Србије и Северне Македоније у чистом албанском селу.

Домаћин догађаја је млади песник Милош Богдановић из Херцег Новог који ће и отворити ово вече док ће у наставку културно-уметничког дела програма наступити: КУД „Фолклор је више од игре“, КУД „Србија 011“, КУД „Корени“ и ЕКО ПУ „Игралште“. Својим гласовима и музиком ово вече улепшаће музички ансамбл Фенечки бисерчићи и гуслар Милан Пејовић.

За најмлађе организовано је цртање по лицу док ће родитељи моћи да се освеже у хуманитарном бару где сав приход од продаје пића, такође, одлази за прикупљање донација за кућу малих Митровића. Као и на свим догађајима Хуманитарне организације Срби за Србе посетиоци ће имати прилику да купе неке од производа из хуманитарног бутика.

Цена карте износи 500 динара. Улазнице је могуће преузети у бутику Срби за Србе на адреси Булевар Деспота Стефана 48 или на самом улазу пре почетка концерта.

Хуманитарна организација Срби за Србе носилац је Ордена Светог Саве од 2015. године и већ пуних 18 година пружа помоћ за социјално угрожене породице и заједнице широм Балкана, током којих је прикупила близу 12 милиона евра донација и са њима обезбедила вредну материјалну помоћ за више од 3.200 породица које заједно броје 15.000 деце, као и помоћ за више од 130 пројеката који су за циљ имали помоћ читавим заједницама.

Фото: Срби за Србе

Додај коментар: