Scroll Top

Туристичка организација града Сомбора на сајму туризма у Бечу

turisticka-organizacija-grada-sombora-na-sajmu-turizma-u-becu
Сличне теме

Туристичка организација града Сомбора je наступила на Међународном сајму туризма Ferien- Messe у Аустрији у периоду од 16-19.03.2023. године заједно са Привредном комором Војводине, Привредном комором Србије и Агенцијом за управљање лукама

На заједничком штанду, туристичку понуду представиле су: Туристичка организација Војводине, Туристичке организације Новог Сада, Ирига, Сомбора, Панчева, Суботице, Нове Црње, Старе Пазове, Србије, Kластер Делиблатска пешчара, ЈП Дунавска обала – Апатин, Хотел Пупин и Movenpick Resort, као и Спа Фрушке Терме.

Туристичка понуда града Сомбора је представљена путем промо материјала. Представљена је туристичка понуда града Сомбора – установа културе, слика „Битка код Сентe“ салаши, етно-куће, села, винарије, капацитети смештаја, манифестације, понуда СРП „Горње Подунавље“, бициклистичке руте итд.

Према званичним подацима Републичког завода за статистику у 2022. години, Војводину је посетило 8.054 туриста из Аустрије, што је пораст у износу од чак 94% у односу на 2021. годину.

Најзначајнији сајам туризма у Аустрији окупио је око 150.000 посетилаца и 850 излагача из више од 80 земаља, што потврђују и подаци о овогодишњем броју посета и присуству излагача.

Турстичка организација града Сомбора наступила је на Сајму туризма Place2Go у Загребу

Туристичка организација града Сомбора наставила је са сајамским промотивним активностима на десетом Међународном сајму туризма Place2Go у Загребу, који је одржан од 24. до 26. марта 2023. год.

ТОГ Сомбора је своју туристичку понуду промовисала у оквиру представљања туристичке понуде Србије. На штанду Туристичке организације Србије наступале су и туристичке организације Београда, Новог Сада, Сремских Карловаца, Темерина, Старе Пазове, Сокобање, Крагујевца, Ваљева, Лознице….
Представљена је туристичка понуда града Сомбора – установа културе, слика „Битка код Сенте“, традиционални занати, салаши, етно-куће, села, винарије, капацитети смештаја, манифестације, понуда СРП „Горње Подунавље“, бициклистичке руте итд.

Хрватско туристичко тржиште је заинтересовано за туристички понуду Сомбора, а хрватски туристи остварују значајан број долазака и ноћења у сомборским смештајним објектима.

На загребачком сајаму туризма учествовало је више од 200 излагача из 20 земаља, а земља партнер је био Алжир.

Фото: Промо

Додај коментар: