Scroll Top

Узбудљиви репертоар на филхармонијском концерту

uzbudlivi-repertoar-na-filharmonijs
Сличне теме

Београдска филхармонија представља две младе звезде, диригенткињу Мажену Диакун и виртуоза на виолини Сергеја Хачатрјана, у петак 29. априла, на Коларцу од 20 сати. Узбудљив тандем ће заједно са оркестром извести раскошни репертоар од Дебисија, Бруха, до Штрауса. Београдска филхармонија наставља са представљањем аутентичних, награђиваних и веома тражених музичара на светској концертној сцени, а које домаћа публика има прилику да чује први пут.

Победник такмичења Јан Сибелијус и Кралјица Елизабета, извешће једно од омилјених остварења из литературе намењене овом инструменту – емоционално набијени и технички захтевни Концерт за виолину бр. 1 Макса Бруха. Неће бити узбудљива само његова интерпретација, већ и прилика да се чује инструмент на коме Сергеј свира, а то је Гварнеријева виолина Исаји из 1740. године, коју је добио на позајмицу од музичке фондације Нипон.

Публику у петак очекује заносни репертоар у тумачењу Мажене Диакун- од преливање боја музичког импресионизма Дебисијевог “Прелида за поподне једног фауна”, до Штраусовог богатог сликање природе у симфонијској поеми “Из Италије”. Бројни љубитељи италијанских лепота, путоваће заједно са Филхармонијом кроз ову композицију која доноси атмосферу летњег пејзажа Рима окупаног сунцем посматраног из „Vile d’Este“ у Тиволију, до радосних звукова Напуља и народног весеља кроз песму Funiculi, Funicula”.

Фото: Београдска филхармонија

Додај коментар: