Scroll Top

Велики пожар у пекари АС, начињена велика материјална штета

veliki-pozar-u-pekari-as-nacinjena-velika-materijalna-steta
Сличне теме

Не смемо да дозволимо да хлеб у Србији буде 500 динара

У пожару је изгорео један део погона, а процењена материјална штета прелази износ од милион евра.

Данас, у јутарњим сатима, погон пекаре АС, који је у власништву познатог српског привредника Драгана Станковића, дечка популарне водитељке Јоване Јеремић, био је поприште пожара. Ово је већ трећи по реду пожар који је захватио ову пекару. Надлежни органи су одмах реаговали и тренутно су на терену како би истражили узрок пожара, преноси “Блиц”.

Фото: Инстаграм

У пожару је изгорео један део погона, а процењена материјална штета прелази износ од милион евра. Ово није први пут да се пекара АС нашла на удару ватре – у марту 2023. године, дошло је до пожара у шуми изнад бивше фабрике Клуз, садашњег погона пекаре АС.

Након претходног пожара, фирма АС Браћа Станковић издала је саопштење у којем је навела да је пожар избио приликом истовара гаса од стране екстерног добављача који није испоштовао процедуре манипулације гасом. Срећом, брза реакција дежурне службе и ватрогасаца спречила је веће последице, иако је причињена знатна материјална штета.

– Дана 21. 3. 2024. године око 20 часова дошло је до пожара у производном погону Клуз у Гроцкој у склопу пекарске индустрије АС Браћа Станковић. До пожара је дошло приликом истовара гаса од стране екстерног добављача који је пропустио да испоштује процедуре манипулације гасом. Пожар је врло брзо угашен уз правовремену интервенцију наше дежурне службе и ватрогасаца. У овом инциденту на сву срећу није било повређених али је причињена знатна материјална штета.

Извор: Република

Додај коментар: