Scroll Top

Весело и разиграно за почетак сезоне

veselo-i-razigrano-za-pocetak-sezone
Сличне теме

После дуге летње паузе Мадленианум започиње сезону са поклонима и најлепшим жељама за успехом свим нашим школарцима, студентима, пословном свету, уметницима и колегама

Како су посетиоци навикли да им Медленианум сваког последњег петка у месецу дарује попусте за програме са њиховог репертоара,  данас 1. септембра организован је Happy Day за срећан почетак.


Сезона 2023/2024 почиње са погледом иза сцене

Навикли сте да наше представе гледате у пуном сјају, али како долази до те магије зване ТЕАТАР и ко је чаробњак који ствара чаролију погледајте у вашем омиљеном програму СВЕТЛОСТИ ПОЗОРНИЦЕ, са којим отварамо сезону 22. септембра у 19.30 часова.

Светлости позорнице је замишљено као позориште у позоришту, односно представа у представи и као генерална проба пред премијерно приказивање, а музичке нумере приказују најлепше арије, дуете, музичка интермеца и сонгове који су извођени на нашој сцени од настанка ове Куће.

Кроз рафиниране текстове и дијалоге, приказује се и мали осврт на историјат Мадленианума, а све то приказано кроз музичка остварења уметника који су и иначе носиоци музичког репертоара Позоришта – Бранислава Подрумац, Мина Глигорић, Васа Стајкић и Душан Свилар, уз врхунску сарадњу гудачког квартета Хабанера и пијаниста Миливоја Вељића и Драгане Анђелић Буњац.

Настало у отежаним условима за време пандемије, после премијерног извођења за Дан Мадленианума 2021. године, уз све перипетије, али уз велики ентузијазам свих актера и сјајну сарадњу са редитељем концерта Робертом Бошковићем и драматургом Игором Њеидлицхом, направили смо концертну представу за коју су и публика и медији и стручна критика били неподељени – да је ово вече за уживање, памћење и разоноду и да овакав програм мора пронаћи место на редовном репертоару Мадленианума.

Послушали смо и публику и критику! Након неколико извођења у сезони 2020/2021. као и неколико гостовања овог програма у градовима широм Србије, поново се налази пред нашом публиком – у редовном репертоару. И како другачије, враћамо је уз “сјај звезда”, а као посебну посластицу од ове сезоне у овој представи је Васа Стајкић, прослављени баритон и солиста Српског народног позоришта, који носи музички репертоар наше куће, улогама попут Кнеза Данила (Весела удовица), Жозеа (Париски живот), Дон Ђованија (истоимене Моцартове опера) и Силвија (Пајаци).

Мадленианум


Фото: Зоран Шкрбић

Додај коментар: