Scroll Top

Затворен Музеј вискија

zatvoren-muzej-viskija
Сличне теме

Први Музеј вискија & бар у Београду, али и региону затварио се 15. јануара. Према првобитном плану пројекат је требало да буде завршен 1. децембра, али због интересовања посетилаца рад је продужен и током новогодишњих празника. Изузетно успешан пројекат од отварања је угостио бројне посетиоце из Србије и региона у аутенитичној дорћолској градској кући с краја 19. века.

,,Стручни водичи су само кроз Музеј вискија, не рачунајући госте Бара, провели више од 13.000 посетилаца, од чега је више од 3.500 било из региона. Сви су имали могућност да прошире видике и сазнају више о историји вискија од Месопотамије до данашњих дана те уживају у атмосфери несвакидашњег музеја и укусима најбољих ирских и других вискија. Током пола године рада реализоване су едукативне радионице о вискију и виски коктелима, као и дружења са специјалним гостима из света филма и позоришта, као и узбудљиви концерт Електричног оргазма у башти Музеја. Тражио се термин више за организоване обиласке током којих су посетиоци открили све тајне производње ирског вискија, од избора састојака, ферментације, дестилације до одлежавања вискија у бурадима, а све то кроз занимљиве приче, експонате и 3Д моделе и јединствену дегустацију ирских вискија на крају сваку туре. Посету Музеју посебно је учинио атрактивним музејски бар са 25 различитих врста вискија из свих крајева света те виски коктели од којих су многе посетиоци овде пробали први пут.

Од отварања у јулу прошле године Музеј су посетили и бројни познати љубитељи и познаваоци виски културе: Дејан Цукић, Милица и Марко Кон, Бранислав Томашевић, Марија Килибарда, Александар Срећковић, Иван Миљковић, Ницхим Изазван, Матеа Милосављевић, Марина Ћосић, чланови дипломатских мисија у Београду и многи други. Београд је на прави начин искористио прилику да буде први европски град са Музејом и оригиналном и награђиваном туром Џејмсон дестилерије у даблинском Боњ Стреету. Најпопуларнији ирски виски Јамесон био је и партнер овог пројекта.

Фото: Промо

Додај коментар: