Scroll Top

Завршен „Трофеј Београда 2023“

zavrsen-trofej-beograda-2023
Сличне теме

Благојевић први међу једнакима

Церемонијом свечаног затварања, уручењем пехара, медаља и награда, завршено је 36. Међународно отворено првенство Београда у шаху „Трофеј Београда 2023“

Пласман је био неизвестан до завршетка последње партије турнира, у којој је Драгиша Благојевић у далекој завршници сломио отпор Данила Беседеша. Четворица играча поделила су прво место са 7,5 поена, а после Благојевића по коефицијенту су се пласирали Михаил Брјакин, Иван Мартић и Суат Аталик. Најуспешнија шахисткиња је Јована Ерић. Наградни фонд износио је 4.700 Евра и био је подељен на 10 редовних и 9 специјалних награда.

Признања најуспешнијима уручио је председник ШСБ Андрија Јоргић, који је, уз захвалност свима који су помогли и задовољство учињеним,  најавио значајно повећање наградног фонда и самим тим бројнији и јачи турнир следеће године.

Подсећања ради, у организацији Шаховског савеза Београда, а под покровитељством Секретеријата за спорт и омладину Београда и Шаховског савеза Србије, од 25.новембра до 3.децембра у згради „Борбе“ одржано је 36. Међународно отворено првенство у шаху, „Трофеј Београда 2023“. На овогодишњем турниру пријавила су се 193 учесника из 23 националне федерације, а међу њима су били и носиоци највиших титула у шаху- 7 мушких и 2 женска велемајстора.

 Фото:Наталија Кунић

Додај коментар: